چگونه ترس از آموزش حضوری مدرسه را از بین ببریم؟

یک روانشناس در مورد راهکارهای مواجهه و کاهش ترس دانش آموزان به دلیل دوری از آموزش حضوری توضیح داد.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، نصرالله منصوری مشاور و روانشناس در مورد بحران مواجهه کودکان با مدرسه پس از دو سال آموزش مجازی گفت: در هر موردی از موارد زندگی برای کودکان نوجوانان و حتی در سنین بالاتر ترس و اضطراب، ایجاد می‌شود.

منصوری ادامه داد: کرونا آسیب‌های متعددی به حواشی زندگی ما وارد کرد. کودکان نیز از قرار گرفتن در معرض این آسیب‌ها در امان نبودند و این وظیفه برای خانواده‌ها و معلمان وجود دارد تا با مدیریت بحران آرامش را برای کودکان فراهم کنند.

او بیان کرد: در وهله اول پدر و مادران باید وارد عرصه شوند و برای فرزندان خود اقدامات اساسی در پیشگیری از بروز بحران‌های جدی انجام دهند. باید توجه داشت با توجه به خستگی کودکان و والدین به دلیل در خانه ماندن زیاد یکی از مشکلاتی که می‌تواند به این بحران و ترس کودکان برای ورود به مدرسه دامن بزند، عادت به حضور طولانی مدت در خانه و دور بودن از همسالان است.

منصوری گفت: وقتی در مورد ترس دانش آموزان از مواجهه با آموزش حضوری صحبت می‌کنیم منظور ما همان نوع ترس و اضطرابی است که دانش آموزان مقطع اول ابتدایی تجربه می‌کنند. اینجاست که پدر و مادر‌ها باید از دور جلوه‌ای از مدرسه، آموزش حضوری و کلاس درس را برای فرزند خود ایجاد کنند و با آن‌ها در مورد اهمیت اجتماعی بودن و برخورد مناسب با همسالان و تاثیراتی که این ارتباط روی آن‌ها و حالشان می‌گذارد صحبت کنند.

این روانشناس اظهار کرد: در حال حاضر که دانش آموزان مجدد مدرسه را تجربه می‌کنند اهمیت و جایگاه معلمان و مسئولان مدارس بیشتر از قبل به چشم می‌خورد و مسئولیت برای آن‌ها ایجاد می‌شود تا دانش آموز فراری از مدرسه را که تمایلی به آموزش حضوری ندارند با روش‌های مختلف مانند نوازش‌های کلامی به سمت درس سوق بدهند تا دانش آموز با علاقه و اشتیاق فراوانی برای درس خواندن آماده شود.

منصوری گفت: در صورتی که دانش‌آموزان بیش از حد ترس حضور در مدرسه را دارند؛ نیاز به کمک گرفتن از یک مشاور تربیتی و روانپزشک یا روانشناس است تا بتوان با روش‌های تخصصی، شدت این نگرانی را کاهش داد و ترس ناشی از حضور در مدرسه را به حداقل ممکن رساند، به طور کلی این مسئله می تواند زحماتی را برای دانش آموز خانواده و مسئولان مدرسه ایجاد کند اما جای نگرانی وجود ندارد و می‌توان پس از گذشت چند جلسه و ارتباط با کودک و خانواده او این ترس را به طور کل از بین برد.

 

دیدگاه تان را بنویسید