یک پزشک عمومی معتقد است با رعایت نکات بهداشتی هنگام استفاده از ماسک، می‌توان از بروز مشکلات پوستی، جلوگیری کرد.

جی پلاس، محمدعلی سهرابی، پزشک عمومی اظهار کرد: ماسک به خودی خود، عامل بیماری زایی نیست و فقط عدم رعایت اصول بهداشتی  عامل ایجاد بیماری‌های پوستی می‌شود البته برخی از عوامل در جلوگیری از عوارض پوستی ناشی از ماسک هم موثر هستند.

سهرابی افزود: ماسک‌های پارچه‌ای یا نایلونی که دماغ گیر سفت یا کش‌های نامرغوب دارند، باعث بروز مشکلات پوستی برای افراد می‌شوند.

او ادامه داد: حتماً باید قبل از استفاده از ماسک دست‌ها را بشویید، زیرا دست‌ها کانون باکتری و عفونت هستند و تماس با ماسک منجر به بروز بیماری می‌شود. نکته مهم بعدی شستشوی صورت قبل و بعد از استفاده از ماسک است، برای مثال خانم هایی که از لوازم آرایشی استفاده می‌کنند، حتماً باید پوست خود را پاکسازی کنند و سپس از ماسک استفاده کنند، زیرا استفاده از ماسک همراه با لوازم آرایشی منجر به جمع شدن عفونت و بسته شدن منافذ پوست می‌شود همچنین آقایان نیز مرتب ریش‌های خود را اصلاح کنند، زیرا با توجه به گرمی هوا ریش هایشان منبعی از باکتری و عفونت خواهد شد.

این پزشک عمومی گفت: افرادی که پوست خشک دارند باید با استفاده از مرطوب کننده، پوست خود را مرطوب نگه دارند، همچنین باید توجه داشت که حین استفاده از ماسک به صورت مداوم ماسک‌هایشان را دست کاری نکنند. هر چند ساعت یکبار وقتی در فضایی دور از افراد دیگر هستید و در فضای باز قرار دارید، بهتر است ماسک خود را بردارید و چند دقیقه‌ای به پوستتان استراحت دهید.

او افزود: بعد از استفاده از ماسک، پوستتان را با شوینده های فاقد اسید، بشویید. در منزل از ماسک‌های گیاهی و مرطوب کننده استفاده کنید تا عوارض احتمالی ناشی از استفاده مداوم از ماسک را به حداقل برسانید.

سهرابی ادامه داد: افرادی که پوست خیلی خشک دارند از مرطوب کننده های حاوی آلوئه‌ورا استفاده کنند، البته استفاده از بخورهای سرد نیز بسیار تأثیرگذار است.

این پزشک عمومی بیان کرد: افرادی که از قبل سابقه بیماری های پوستی مثل اگزما داشته‌اند، می‌توانند داروهایی را با مشورت پزشک مصرف کنند تا مانع التهابات پوستی ناشی از ماسک بشوند.

او یادآوری کرد: به طور کلی با رعایت نکات بهداشتی و استفاده صحیح از ماسک، هیچ عارضه ای حتی در صورت استفاده طولانی مدت از ماسک برای پوست ایجاد نخواهد شد. برای مثال کادر درمان که ۱۸ ماه است از ماسک های  N۹۵ استفاده می‌کنند و مداوم با شیلدهای مخصوص نیز سر و کار دارند، دچار آسیب‌های سطحی پوست می‌شوند که به راحتی قابل درمان و جبران است اما آسیب های ناشی از عدم استفاده از ماسک، چندبرابر مواجهه با بیماری کروناست و به راحتی قابل جبران نیست.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1519871
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.