اگر بدن دچار التهاب شود، سلول هایی تولید می شوند که مانع مبارزه سیستم ایمنی بدن شده و در نتیجه سرطان به صورت کنترل نشده رشد می کند.
به گزارش جی پلاس، سرطان کبد از جمله بیماری هاییست که کمتر به آن پرداخته شده است، در این مطلب می توانید عامل ابتلا به سرطان کبد را بشناسید و بدانید که این بیماری نیز مانند سایر سرطان هایی که به آن ها پرداخته اند اهمیت دارد.
اگرچه بسیاری از ما زمانی که درباره تشخیص سرطان نگران هستیم درباره کبد فکر نمیکنیم، اما سرطان کبد یکی از دلایل اصلی مرگ و میر انسان در جهان محسوب میشود.
تحریک و محافظت از سلولهای سرطانی
مطالعهای جدید که در نشریه Nature منتشر شد، نشان داده است که چگونه یک روند در بدن ممکن است عاملی کلیدی در توسعه سرطان کبد باشد. این مطالعه توسط تیمی از پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا انجام شده است.
پژوهشهای پیشین نشان داده اند که التهاب مزمن میتواند به سرطان منجر شود و اکنون به نظر میرسد به طور مستقیم بر سلولهای سرطان کبد تاثیر میگذارد، تقسیم آنها را تحریک میکند و از آنها در برابر مرگ سلولی محافظت میکند.
برای این مطالعه تیم پژوهشی از سوژههای حیوانی مبتلا به سرطان کبد استفاده کردند. به جای تحریک مصنوعی سرطان با ایجاد جهشهای ژنتیکی، این مدل به تیم پژوهشی اجازه داد تا تقلید دقیقتری از سرطان کبد انسان از طریق تشویق توسعه تومور به عنوان نتیجهای طبیعی از استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) داشته باشند.
استئاتوهپاتیت غیر الکلی یک اختلال متابولیک مزمن است که موجب آسیب کبدی، فیبروز، و جهشهای چند سلولی میشود. از آنجایی که این اختلال با چاقی - یک اپیدمی رو به افزایش در جهان - مرتبط است، انتظار میرود سرطان کبد در آینده سهم چشمگیرتری در مرگ انسانها داشته باشد.
به طور معمول، جهشهای مرتبط با استئاتوهپاتیت غیر الکلی تحریک سیستم ایمنی بدن انسان، از جمله سلولهای T کشنده، برای شناسایی سلولهای سرطانی به تازگی ظاهر شده و حمله به آنها را در پی دارد. از این رو، اگر به استئاتوهپاتیت غیر الکلی مبتلا شوید و تولید سلولهای سرطانی آغاز شود، سیستم ایمنی وارد عمل شده، آنها را از بین میبرد و شما به زندگی خود ادامه میدهید.
با این وجود، تیم پژوهشی دریافتند التهاب مزمن کبد میتواند این روند و احتمال این که به سرطان مبتلا نشوید را به طور قابل توجهی به مخاطره اندازد.
این به دلیل آن است که هم در موشها و هم انسان ها، التهاب به انباشت لنفوسیتهای سرکوب کننده سیستم ایمنی منجر میشود. به بیان دیگر، التهاب موجب تولید سلولهایی در بدن میشود که سیستم ایمنی را از مبارزه با سرطان باز داشته و اساسا سیستمهای دفاعی بدن را متوقف کرده و اجازه میدهند سرطان به صورت کنترل نشده رشد کند.
مبارزه با التهاب عاملی کلیدی برای مبارزه با سرطان
آنچه در بالا به آن اشاره شد به معنای آن است که التهاب مزمن در نهایت میتواند به یکی از عوامل موثر اصلی در پس سرطان کبد تبدیل شود. همچنین، این میتواند به معنای آن باشد که کاهش التهاب عاملی کلیدی برای مبارزه با سرطان است.
اما چگونه میتوان این هدف را محقق کرد و سطوح التهاب را کاهش داد؟
برای این کار میتوانید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
خواب خوب - کمبود خواب نشان داده است که نقش مهمی در ایجاد التهاب ایفا میکند، از این رو، استراحت و خواب خوب شبانه به میزان کافی برای مقابله با این شرایط اهمیت دارد.
نظارت بر سطوح ویتامین D - به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، ویتامین D آثار تنظیم کننده مهمی بر برخی مسیرهای مولکولی کلیدی درگیر در التهاب دارد و مطالعات اپیدمیولوژیک و بالینی جدید نشان داده اند که ویتامین D با کاهش خطر سرطان و پیشآگهی - واژهای پزشکی برای بیان پیشبینی آینده یک بیماری - مطلوب مرتبط است. نتایج تجربی نشان میدهند که ویتامین D نه تنها سلولهای سرطانی را سرکوب میکند، بلکه شرایط محیط زیست تومور را نیز برای تسهیل سرکوب آن تنظیم میکند. کمبود ویتامین D یکی از شرایط شایع بین مردم جهان است. اگر به کمبود ویتامین D مبتلا باشید، مصرف روزانه ۳,۰۰۰ تا ۵,۰۰۰ واحد بین المللی از این ماده مغذی میتواند به تنظیم سطوح آن کمک کند.
طب سوزنی - به گفته دکتر آیزاک الیاز (Dr. Isaac Eliaz) طب سوزنی یک درمان موثر است که میتواند به کاهش التهاب مزمن از طریق ایجاد تعادل دوباره در سیستمهای فعال و اندامی بدن کمک کند و این در شرایطی است که واکنشهای التهابی را نیز تعدیل میکند.
توجه به سبک زندگی - عوامل سبک زندگی که به چاقی منجر میشوند در بروز التهاب نیز نقش دارند، از این رو، ایجاد تغییراتی برای کاهش وزن اضافه بدن، مانند دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل و انجام ورزش منظم، میتواند به کاهش و مقابله با التهاب در بدن کمک کند.
مطلب مرتبط: