تاثیر مخرب خبرهای منفی کرونا بر روح و روان کودکان

روانشناس کودک و نوجوان گفت: تکرار اخبار منفی مرتبط با کرونا و به دنبال آن استفاده از الفاظى مانند مردن، قرنطینه، بیمارى و... باعث حک شدن آن‌ها در ذهن کودکان مى‌شود.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس؛ رضا پورحسین، روانشناس کودک و نوجوان در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران،  درخصوص اخبار منفى و اثرات آن در کودکان، به ویژه اخبار مرتبط با ویروس کرونا اظهار داشت : بهترین کاری که به عنوان والدین مى‌توان در این زمان انجام داد، صحبت نکردن در رابطه با کرونا در منزل است. وظیفه ما دریافت اطلاعات معتبر، اجرای ملزومات پیشگیرى از این بیمارى و آموزش به کودکان به نحو احسن است. 

 

وی اظهار داشت: تکرار اخبار مرتبط با کرونا و به دنبال استفاده از الفاظى مانند مردن، قرنطینه، بیمارى و... باعث حک شدن آن‌ها به صورت محرک‌های منفى در ذهن کودکان مى‌شود و این خبرها کودکان را رها نخواهد کرد و در ناخوداگاه کودک باقى مى‌ماند، به صورتى که در تعدادی از این کودکان شاهد حملات پانیک بوده‌ایم، مثلا کودکی که سرفه می‌کند و با گریه می‌گوید من کرونا گرفته‌ام. همچنین این عمل مى‌تواند باعث ایجاد وسواس و ترس در کودکان شود. به عبارتى با عادی‌سازی کردن این مشکل مى‌توان از اثرات منفى جلوگیری کرد.

 

پورحسین در پایان تاکید کرد که لزومى به پرداختن جدی به شرح ویروس کرونا و اثرات آن نیست و اتخاذ آموزش های لازم در خصوص خود مراقبتى و پیشگیرى و رعایت بهداشت در کودکان کفایت مى‌کند ، اما طرز گفتن این آموزش‌های بهداشتی هم مهم است ، بهتر است و به واقع باید در بین رفتارها و صحبت‌هاى عادی و روزمره ، کودکان را در فضایى شاد وادار به رعایت بهداشت فردی کنیم.

 

دیدگاه تان را بنویسید