سخنگوی سازمان انتقال خون ضمن تشریح وضعیت اهدای خون در هفت ماهه نخست سال 97، گفت: گروه خونی O مثبت به عنوان فراوانترین گروه خونی در کشور شناخته شده و گروه خونی AB منفی نیز با دارا بودن جمعیت یک درصد از اهدا کنندگان خون کمیابترین گروه خونی در کشور محسوب میشوند.
به گزارش سرویس سبک زندگی جی پلاس، دکتر بشیر حاجیبیگی ، با بیان اینکه در کشور تنها ۴.۵ درصد از اهداکنندگان خون بانوان هستند، گفت: در حال حاضر بانوان استانهای لرستان، خراسان جنوبی، کردستان و مرکزی در صدر اهداکنندگان خون در کشور قرار دارند. همچنین در هفت ماهه اول سال ۹۷ نسبت به هفت ماهه نخست سال گذشته استانهای زنجان، اردبیل و خراسان جنوبی بیشترین میزان رشد را در حوزه اهدای خون بانوان داشتهاند.
وی با بیان اینکه در هفت ماهه امسال تا پایان مهرماه در کشور یک میلیون و ۲۴۹ هزار و ۴۵۵ واحد خون اهدا شده است، افزود: بر این اساس در هفت ماهه نخست امسال یک میلیون و ۵۸۶ هزار و ۸۰۵ نفر جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون کشور مراجعه کردند که از این تعداد یک میلیون و ۲۴۹ هزار و ۴۵۵ واحد خون اهدا شده است. همچنین از ابتدای فروردین تا پایان مهرماه سال جاری دو میلیون و ۶۷ هزار و ۶۱۳ واحد خون و فرآوردههای خونی در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور توزیع شده است که از این تعداد یک میلیون و ۱۳۲ هزار و ۷۳۹ واحد گلبول قرمز فشرده شده، ۳۷۸ هزار و ۶۹۴ مورد واحد پلاسمای تازه منجمد شده و ۵۵۶ هزار و ۱۸۰ واحد پلاکت بوده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه در حال حاضر استانهای تهران، فارس، خراسان رضوی و اصفهان در صدر اهدای خون در کشور قرار دارند، گفت: به طوری که ۳۸ درصد از خون اهدایی کشور مربوط به این چهار استان است. همچنین در هفت ماهه نخست امسال نسبت به هفت ماهه مشابه آن در سال ۹۶ استانهای خراسان شمالی و ایلام، بیشترین میزان رشد اهدای خون در کشور را داشتهاند.
حاجیبیگی همچنین گفت: در حال حاضر نزدیک به ۹۰ درصد اهداکنندگان خون در کشور گروه خونی مثبت و تنها ۱۰ درصد اهداکنندگان خون گروه خونی منفی دارند. همچنین نزدیک به ۳۴ درصد اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی O مثبت بوده و به عنوان فراوانترین گروه خونی شناخته میشوند. همچنین گروه خونی AB منفی با دارا بودن جمعیت یک درصد از اهدا کنندگان خون کشور کمیابترین گروه خونی در کشور محسوب میشوند.