مرحوم صادق طباطبایی در خاطراتش به روایتی از ورود مهندس بازرگان به دفتر نخست وزیری و انتخاب وزرا پرداخته است.
به گزارش خبرنگار جی پلاس، مرحوم صادق طباطبایی از همراهان امام خمینی (س) در نوفل لوشاتو در خاطراتش از روزهای اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل کابینه مهندس مهدی بازرگان چنین روایت کرده است:
در ابتدای امر محل کار بختیار مهر و موم شد و بعد از بررسی کل ساختمان و مذاکرات با محافظین، و نیروهای انتظامی مستقر در آنجا و دیگر افراد مسئول ساختمان و تعیین اتاق کار نخست وزیر و برقراری خطوط ارتباطات تلفنی لازم، هیات وزیران و آقای مهندس بازرگان به ساختمان نخست وزیری واقع در خیابان پاستور منتقل شدند.
بعداً که من به ساختمان مرکزی نخستوزیری رفتم در اطاق نخستوزیر غذای نیمه تمام بختیار را روی میز دیدم. تا مدتها شاید حدود 7 ـ 6 ماه به آن اتاق و آن میز دست نزدند. غذای آن روز ظاهراً قیمه بادمجان بود و ظواهر امر حکایت می کرد که او فرصت تمام کردن غذا را نیافته و با هلیکوپتر به محل نامعلومی گریخته بود. همان روز آقای بازرگان احکام آقایان صباغیان و امیرانتظام را به عنوان معاونان نخستوزیر صادر کرد.
پس از انتقال نخست وزیر به ساختمان نخست وزیری و شروع به کار وزرا طی مدت کوتاهی اولین کابینه انقلاب اسلامی به ترتیب زیر شکل گرفت:
وزارت خارجه: دکتر کریم سنجابی، در 24 اردیبهشت 58 از سمت خود استعفا کرد و دکتر ابراهیم یزدی به جای او رفت.
وزارت دفاع ملی: دریادار احمد مدنی، از 11 / 1 / 58 تیمسار تقی ریاحی جای او را گرفت و او فرمانده نیروی دریایی و استاندار خوزستان شد؛ و اولین ماموریت خود را در خواباندن شورش ماهیگیران بندر انزلی که به تحریک عناصر چپ و مارکسیست وارد میدان شده بودند با موفقیت به انجام رساند. از 18 / 8 / 58 دکتر چمران جای تیمسار ریاحی را که به دلیل بیماری از سمت خود استعفا داده بود گرفت.
وزارت اقتصاد و دارایی: این دو وزارت خانه در همان اول انقلاب در یکدیگر ادغام شدند و دکتر علی اردلان اولین وزیر آن وزارت خانه شد. بعدها در 8 / 9 / 58 بنیصدر جای دکتر اردلان را گرفت.
وزارت پست و تلگراف و تلفن: مهندس حسن اسلامی
وزارت آموزش و پرورش: دکتر غلامحسین شکوهی و بعد در 7 / 7 / 58 محمدعلی رجائی به عنوان کفیل وزارتخانه، جای او را گرفت.
وزارت دادگستری: دکتر اسدالله مبشری و بعداً در 30 / 3 / 58 آقای حاج سید جوادی که تا آن موقع وزیر کشور بود به جای او رفت و دکتر مبشری سرپرستی روزنامه کیهان را عهدهدار شد.
وزارت بازرگانی: دکتر رضا صدر
وزارت کشاورزی و عمران روستائی: دکتر علی محمد ایزدی و از 25 / 8 / 58 دکتر عباس شیبانی
وزارت کار و امور اجتماعی: داریوش فروهر و از 6 / 7 / 58 مهندس علی اسپهبدی
وزارت کشور: آقای صدرحاج سید جوادی و از 30 / 3 / 58 هاشم صباغیان
وزارت بهداری و بهزیستی: دکتر کاظم سامی
وزارت ارشاد ملی و تبلیغات و جهانگردی: دکتر ناصر میناچی
وزارت نیرو: مهندس عباس تاج
وزارت فرهنگ و آموزش عالی: دکتر علی شریعتمداری و سپس دکتر حسن حبیبی
وزارت معادن و فلزات: مهندس محمود احمدزاده
وزارت مسکن و شهرسازی: مهندس مصطفی کتیرائی
همچنین مدیر عامل شرکت نفت حسن نزیه بود. در تاریخ 6 / 7 / 58 با تصویب شورای انقلاب و موافقت امام شرکت ملی نفت ایران به وزارت نفت تبدیل شد و مهندس علی اکبر معینفر اولین وزیر آن وزارتخانه شد.
سرپرستی سازمان انرژی اتمی را مهندس فریدون سحابی بر عهده گرفت. سرپرستی سازمان برنامه را بعد از معینفر، مهندس عزت الله سحابی و سرپرستی سازمان تربیت بدنی را حسین شاهحسینی عهدهدار شدند.
مهندس عباس امیرانتظام، مهندس ابوالفضل بازرگان، مهندس بنیاسدی، دکتر مصطفی چمران و این جانب معاونان نخستوزیر بودند و بالاخره سرپرستی صدا و سیما به عهده صادق قطب زاده گذارده شد.
برشی از کتاب خاطرات سیاسی- اجتماعی دکتر صادق طباطبایی؛ ج ۳؛ ص ۲۵۲