جی پلاس؛
پلیس فرانسه چند صد ژاندارم را برای حفاظت امام گمارده بود؟/حفاظت امام، همپای حفاظت رئیس جمهور فرانسه
سال ۵۷ امام چند ماهی را مهمان فرانسوی ها بودند و مسئولیت حفاظت ایشان بر عهده دستگاه امنیتی آن کشور بود و آنها هم در این قضیه سنگ تمام گذاشتند طوری که رئیس مرکز امنیتی پاریس روزی ۱۸ تا ۲۰ ساعت در محل اقامت امام حضور داشت.
جی پلاس: امام خمینی در مهر ماه سال ۵۷ و در حالی که کشورهای همسایه از پذیرفتن امام امتناع می کردند، به فرانسه هجرت کردند، درباره تیم حفاطتی ای که پلیس فرانسه برای امام تدارک دیده بود، خاطره جالبی در کتاب دیدار در نوفل لوشاتو و به نقل از ابوالفضل توکلی بینا آمده است که با هم مرور می کنیم:
قویترین پلیس فرانسه ژاندارم است. چهار صد ژاندارم در 24 ساعت، حفاظت امام را به عهده داشتند. من رئیس مرکز امنیتی پاریس را که در فیلم های مربوط به آن ایام در تلویزیون نشان می دهد می شناسم. این شخص از 24 ساعت بدون اغراق 18 الی 20 ساعت را در محل حضور داشت و مراقب اوضاع بود. امام که می آمد، ژاندارم ها خیابان را می بستند. در فرانسه برای کسی جز رئیس جمهور این کار را نمی کنند اما این کار برای امام انجام گرفت. این چهار صد ژاندارم در سه شیفت از امام حفاظت می کردند. گاهی شب ها چون اداره آنجا در دست ما بود می آمدند و می گفتند: ما خبرهایی شنیدیم و می خواهیم خانه امام را به صورت حلقه نظامیحفاظت کنیم. ما هم بر حسب وظیفه این مساله را با امام مطرح کردیم، ایشان هم فرمودند: اختیار با شما است ما هم اجازه دادیم اینها شب تا صبح مثل یک حلقه مسلح، دور محل سکونت امام را حفاظت کنند. فرانسوی ها در این زمینه خیلی خدمت کردند.
در همین رابطه بخوانید:
امام چگونه خبر بازگشت خود به کشور را به مردم اطلاع دادند؟
پیام امام به مردم در آستانه تشکیل شورای انقلاب اسلامی
نکته های مهم در پیام امام به مناسبت فرار شاه چیست؟
آیا دولت فرانسه دخالتی در امور داشت یا اینکه فقط محافظت و امنیت محلی از امام را تامین میکرد؟
خیر، فقط بحث محافظت و امنیت امام بود. البته آن دو سه روز اول که امام پاریس بودند دولت فرانسه از مصاحبه و مراجعات جلوگیری کرد، ولی بعد که امام به ویلای نوفل لوشاتو تشریف آوردند از آنجا که یک ده ییلاقی خوش آب و هوا و دور از پاریس بود دخالت ها کمتر شد. بدین ترتیب نوفل لوشاتو تبدیل به مرکز و کانون خبری سراسر دنیا شد و شخصیت های متعددی از سراسر دنیا به آنجا مراجعه کردند، بنابراین نوع مراقبت و حفاظت ژاندارم فرانسه فرق کرد.
برشی از کتاب دیدار در نوفل لوشاتو (خاطرات سیاسی اجتماعی ابوالفضل توکلی بینا)؛ ص ۲۳۰-۲۳۱؛ ناشر: موسسه چاپ و نشر عروج؛ چاپ اول (۱۳۸۹).
دیدگاه تان را بنویسید