حاج احمدآقا چگونه در نوفل لوشاتو اختلاف میان عقاید گوناگون را برطرف می کرد؟
گروه های زیادی با عقاید گوناگون وجود داشتند که برخی رهبری امام را برای سرنگونی شاه پذیرفته اما در نوع حکومت با امام موافق نبودند.
جی پلاس: در آن روزهای پرجوش و خروش در نوفل لوشاتو، افزون بر میزبانی مریدان و دوستداران امام، شاهد حضور جمع بیشماری از گزارشگران رسانه های دنیا و افراد گوناگونی بودیم که با اهداف متفاوت به آنجا می آمدند. اداره این حجم بزرگ از رفت و آمد با ملیت ها و زبان های گوناگون و با اهداف آشکار و پنهان، با امکانات ناچیز کار دشواری بود که بر عهده احمد بود. در همین حال مخاطرات و تهدیدهایی نیز متوجه جان امام بود. البته احمد از عهده این مسئولیت ها به خوبی بر می آمد.
هنگامی که به نوفل لوشاتو رسیدم احمد را بسیار خسته یافتم. افزون بر مسئولیت اداره جلسات همیشه در راه دفتر و خانه در رفت و آمد بود. نظرات دوستان دفتر را می گرفت و به امام انتقال می داد و دستورات و تصمیمات و رهنمودهای امام را به آنان منتقل می کرد.
کنار همه این مسائل، اختلاف نظر نیز در میان دوستان رخ می داد که احمد بیش از همه احساس مسئولیت می کرد. آنچه مسلم بود در آنجا گروه های زیادی با عقاید گوناگون وجود داشتند. برخی از آنها رهبری امام را برای سرنگونی شاه پذیرفته بودند، اما در نوع حکومت با امام موافق نبودند. از سوی دیگر، دوستان طلبه معمولا به دوستان مقیم اروپا و امریکا چندان اعتماد نداشتند، آنها نیز عقاید و نظرات طلبه ها را بر نمی تابیدند. احمد نقش حساسی در این زمینه بر عهده داشت و با آنها به گفت و گو می نشست و مجموع نظرها را به امام منتقل می کرد.
برشی از کتاب اقلیم خاطرات؛ ص 479-480 (خاطرات بانو فاطمه طباطبایی)
دیدگاه تان را بنویسید