به گزارش ایرنا، روز شنبه شماری از خبرنگاران با سفر به شهرستان خدابنده، از نزدیک در جریان برخی فعالیت های اوقاف و امور خیریه در این شهرستان قرار گرفتند.
کمک به تجهیز بیمارستان امیرالمومنین (ع) خدابنده و نیز مشارکت در راه اندازی بخش های جدید آن، احداث تالار پذیرایی احسان ماندگار، طرح توسعه بقعه قیدار نبی(ع)، اجرای 2 طرح عمرانی و خدماتی پیامبر اعظم 1 و 2 از جمله طرح ها یی هستند که از محل عواید موقوفه ها در شهر قیدار اجرا شدند و برخی نیز در دست اجرا هستند.
به گفته مدیرکل اجارات سازمان اوقاف و امور خیریه کشور 14 هزار رقبه در شهرستان خدابنده وجود دارد که از این تعداد از سال 93 تا کنون در مجموع پنج هزار مورد مراجعه صورت گرفته است، یعنی برای 9 هزار رقبه مراجعه ای برای پرداخت حق و حقوق موقوفه ها انجام نشده است.
حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدین با بیان اینکه مشکلی پیرامون سرمایه گذاری در املاک وقفی وجود ندارد، گفت: شهر قیدار، تنها شهر 6 دانگ موقوفه کشور نیست، ولی در این شهر برخی از بانک ها مقداری متفاوت عمل می کنند و اسناد وقفی را به عنوان ضمانت نمی پذیرند.
شهر قیدار مرکز شهرستان خدابنده است و حدود 40 هزار نفر جمعیت دارد.
حجت الاسلام حاجی زین العابدین تصریح کرد: ما از طریق رایزنی ها دنبال انعقاد تفاهم نامه ای با شبکه بانکی کشور هستیم تا تعامل مناسبی در این خصوص به وجود آید و همه بانک ها اسناد مالکیت وقفی را به عنوان سند ضمانت بپذیرند.
اجمد بیگدلی، نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی معتقد است: نباید مسائل مربوط به موقوفه بودن شهر قیدار، تهدیدی برای سرمایه گذری در آن قلمداد شود.
وی ادامه داد: متاسفانه قوانین موجود اوقاف موجب می شود تا در جذب سرمایه گذار مشکلاتی ایجاد شود، ولی با توجه به پی گیری های انجام شده، فعالیت کمیته راهبردی اوقاف شهرستان از سر گرفته شده و بخش قابل توجهی از مشکلات از طریق این کمیته قابل حل و فصل است.
بیگدلی افزود: موضوعاتی که تاکنون در این کمیته طرح و بحث شده است موانعی را که در مسیر سرمایه گذاری به ویژه سرمایه گذاری های ملی وجود داشته را رفع کرده است.
وی اظهار امیدواری کرد: با روندی که در پیش گرفته شده است، یک سری از قوانین اوقاف به نفع مردم تفسیر شود.
به گفته حجت الاسلام علی موسوی، امام جمعه شهر قیدار، طبق اسناد وقفی موجود، این شهر در سال 654 هجری قمری وقف شده است.
وی با بیان اینکه برخی به بهانه اینکه شهر قیدار موقوفه است؛ اظهار می کنند که مردم از این موضوع ناراحت هستند و یا نمی‌توان در جایی که موقوفه است سرمایه‌گذاری کرد؛ تصریح کرد: اجاره پرداختی در شهر بسیار کم است و البته شرایط حضور سرمایه‌گذار نیز فراهم شده است و باید از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.
حجت الاسلام موسوی خاطر نشان کرد: برخی عملکردها در گذشته باعث بروز برخی نارضایتی ها شده بود ولی اکنون به سبب برخی اقدامات نارضایتی ها نسبت به چند سال گذشته خیلی کم شده است.
وی به ضرورت ارائه عملکردها به مردم تاکید کرد و گفت: عملکردهایی همچون ساخت مسکن برای فقرا و هزینه‌کرد عواید در محل خود، موجب اعتماد بیشتر مردم می‌شود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خدابنده با بیان اینکه عواید موقوفه شهر قیدار در بقعه قیدارنبی(ره)، آموزش طلاب علوم دینی، کمک به فقرا و امور خیریه هزنیه می شود، گفت: سال گذشته حدود 25 میلیارد ریال از عواید موقوفات در خدابنده وصول شد که بخشی از آن برای توسعه بقعه قیدار نبی، بخشی در حوزه سرمایه گذاری و بخشی نیز برای کمک به نیازمندان هزینه شد.
حجت الاسلام حسن رضا محمدی افزود: سالانه به حدود 2 هزار خانوار از افراد نیازمند شهر در مقاطع مختلف سال، کمک های مختلف مادی و بسته های مواد غذایی ارائه می شود.
وی اظهار کرد: از سال 90 تا کنون از محل عواید موقوفات، 120 میلیارد ریال سرمایه گذاری از سوی اوقاف در شهرستان خدابنده انجام شده است.
حجت الاسلام محمدی به طرح توسعه حرم قیدار نبی(ع) اشاره کرد و گفت: طرح جامع این بقعه متبرکه به مساحت سه هکتار است که تا کنون 24 واحد از خانه های مسکونی در این محدوده خریداری و آزاد سازی شده است.
وی افزود: مصلی نماز جمعه شهر قیدار نیز در طرح جامعه حرم قیدار نبی(ع) جانمایی شده است.
8068/3088
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.