به گزارش ایرنا، وضعیت سال های گذشته نشان می دهد، شیوع مصرف مواد مخدر در کشور تغییر شکل یافته و هم اکنون ماده مخدر جدیدی در میان نسل جوان رخنه و بنا به دلایل متعددی طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است.
روانپزشکان معتقدند که 'گل' همان ماری ‌جوانای تغییر یافته ای است که از قسمتهای مختلف گیاه شاهدانه به دست می آید و امروز با نام های مختلفی در کشورمان وارد بازار شده و بسیاری را گرفتار خود ساخته است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز چندی پیش اعلام کرد که تریاک و گل بیشترین میزان مصرف را در بین سایر مواد مخدر در کشور دارد و ماده گل دومین رتبه را در بین مصرف کنندگان موادمخدر به خود اختصاص داده است.
انوشیروان محسنی بندپی خاطر نشان کرده بود: براساس آخرین شیوع شناسی سازمان بهزیستی 13 درصد معتادان گل مصرف می کنند که این موضوع بیانگر آن است که اطلاع رسانی لازم در این حوزه باید بیش از گذشته انجام گیرد.
رئیس کانون درمانگران اعتیاد ایران نیز پیش از این نیز گفته بود، ماده مخدر گل، درمان دارویی ندارد و افراد معتاد باید به روش 'علامت درمانی' مورد درمان قرار گیرند.
دکتر هادی پناهی اضافه کرده بود، ماده مخدر گل 3 برابر حشیش اعتیاد آور است و عوارض جدی و جبران ناپذیری (مغزی و جسمانی) در فرد معتاد برجا می گذارد.

*** مصرف ماده مخدر گل به شدت اعتیاد آور است
رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه مصرف ماده گل در باور عمومی کم خطرتر از حشیش و ماری جوانا معرفی شده در صورتی که این ماده نیز به شدت اعتیادآور است.
دکتر فرهاد طارمیان افزود: این در حالی است اغلب جوانان با اطلاعاتی که کسب کرده اند فکر می کنند که چون ماری جوانا به تازگی به طور آزمایشی در برخی از کشورها آزاد شده می توانند بدون نگرانی از عوارض آن مصرف کنند، در صورتی که این طرز تفکر بسیار اشتباه است.
به گفته این مسئول، در مصرف کنندگان مستمر، پس ازتریاک، مصرف ماده حشیش و مشتقات آن (ماری جوآنا و مشتقات آن شامل گل، گرس، علف با ۱۱.۹ درصد)، گل با فراوانی 4.4 درصد رتبه دوم را دارد و اغلب مصرف کنندگان آن را مردان، افراد دارای تحصیلات دیپلم و زیردیپلم و مجردها تشکیل می دهند.
وی بیان کرد: براساس نتایج پیمایش ملی اعتیاد در سال 94، حدود 14.8 درصد ازمصرف کنندگان مواد مخدر (افراد دارای تجربه مصرف گل) را دانشجویان و 3.7 درصد آنان را دانش آموزان تشکیل می دهند.
این مسئول بیان کرد: مصرف این ماده مخدر بر خلاف تصور وابستگی روانی بالایی دارد که فرد مصرف کننده پس از مدتی وسوسه مصرف مجدد پیدا می کند.
رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران ادامه داد: افزایش اشتها، بی پروایی، خنده های بی دلیل، توهم و تغیرات ادراکی، وسوسه دوباره مصرف، مشکلات خواب، از دست دادن انگیزه، تغییرات رفتاری برجسته، پرخاشگری و عصبانیت از جمله عوارض مصرف این ماده بشمار می رود.
وی اظهار کرد: تمامی محققان بر این باورند که سیگار و قلیان، دروازه ورود به مصرف انواع مخدرهای دیگر نظیر حشیش، گل، تریاک وهروئین است.
این مسئول ادامه داد: کاشت و پرورش غیرقانونی و در عین حال آسان این نوع مخدر، در دسترس بودن و از همه مهمتر این تفکر غلط جوانان مبنی بر این که این ماده خطرناک نیست موجب گرایش و افزایش مصرف کنندگان شده است.
وی خاطر نشان کرد: آگاه سازی در مورد اعتیادآوری این ماده، برگزاری دوره های آموزشی، اجرای برنامه های پیشگیرانه، اصلاح نگرش های جاری و تغییر هنجارهای غلط از مهمترین اقدمات برای کاهش مصرف این ماده است.

*** مصرف گل در جوانان روند روبه رشدی دارد
دبیر کمیته فرهنگی و پیشگیری مبارزه با مواد مخدر استان زنجان نیز ادامه داد: بررسی های چند ساله در کشور نشان می دهد مصرف شیشه در مقایسه با مخدرهای دیگر روند کاهشی یافته که این مهم به دلایل متعددی از جمله به میزان تقاضا و قیمت باز می گردد.
یوسف بیانلو افزود: بر این اساس می توان گفت اطلاع رسانی گسترده و آشنایی مصرف کنندگان با خطرات و عوارض ویرانگر شیشه در جامعه به ویژه در بین گروههای هدف موجب شد، مصرف این ماده روند کاهشی داشته و از اقبال عمومی بسیار کمتری برخوردار باشد.
وی بیان کرد: به این موضوع باید توجه داشت که توزیع کنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر همواره با ترفندهایی به ظاهر فریبنده در صدد جذب گروههای هدف به ویژه جوانان هستند.
این جامعه شناس یادآورشد: یکی از دلایل مهم گرایش جوانان به مصرف ماده مخدر گل در جامعه مصرف راحت آن بوده و این مهم موجب به افزایش متقاضیان منتهی شده است.
وی اظهار کرد: آمارها در جامعه نشان می دهد شمار مصرف کنندگان به ماده مخدر گل در کشور و حتی این استان در مقایسه با دیگر مخدرها نظیر شیشه روند روبه رشدی را نشان می دهد.
بیانلو افزود: یکی از سیاست های مهم توزیع کنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر این است که با انجام کارهایی درصدد جذب گروههای هدف به مصرف این نوع ماده مخدر هستند و در این راه از هیچ ترفندی مضایقه نمی کنند.
دبیر کمیته فرهنگی و پیشگیری مبارزه با مواد مخدر استان زنجان ادامه داد: بر آوردها از شمار مراجعه کنندگان به مراکز ام ام تی ، ماده 15 و مراکز ترک اعتیاد استان نشان می دهد که 6تا 10 درصد مصرف کنندگان را ماده مخدر گل تشکیل می دهد که این مهم بیانگر گرایش روز افزون است.
وی بیان کرد: شیوع ماده مخدر گل طی پنج سال گذشته در کشور فراگیر شده که این روند طی سه سال گذشته در استان آغاز شده و گروههای را به خود گرفتار کرده است.
بیانلو افزود: مطالعات شیوع شناسی ستاد مواد مبارزه با مواد مخدر در سال جاری اطلاعات دقیق تری را در ارتباط با وضعیت مصرف ماده مخدر گل این استان و حتی سطح کشور در اختیار محققان و پژوهشگران امر قرار خواهد داد.
وی بیان کرد: بررسی ها نشان می دهد اغلب مصرف کنندگان ماده مخدر گل، تجربه استفاده از مواد مخدرهای دیگری را داشته و در محفل های دوستانه و جمعی به این کار اقدام می کنند.
این جامعه شناس ادامه داد: مصرف گل علاوه بر ایجاد نشئگی، سندرم بی انگیزگی را در فرد کاهش داده و به همین دلیل از جذابیت بیشتری برای مخاطبان برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: ماده مخدر گل به همراه سیگار و حتی در تنباکوی قلیان ها و از طرفی بصورت ترکیبات شیرینی مانند معجون زابلی، بیرجندی و بمب خنده نیز در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرد که چندان به این موضوع واقف نیستند.
این مسئول بیان کرد: طی یک سال و نیم گذشته ستاد مواد مخدر استان نیز آموزش هایی را در ارتباط با عوارض خطرناک گل در دستور کار خود قرار داده و از سوی دیگر نبود آگاهی لازم از سوی مخاطبان لزوم اطلاع رسانی لازم بیش از گذشته ضروری کرده است.

*** 40 درصد گروه های هدف مصرف ماده گل تحت پوشش برنامه های بهزیستی هستند
مدیرکل بهزیستی استان زنجان نیز در ا ین باره به خبرنگار ایرنا گفت: این اداره کل سال گذشته برنامه های گسترده ای را در ارتباط با حوزه مواد مخدر به ویژه آگاه بخشی در ارتباط با مضرات گل در استان انجام داده و در این میان 40 درصد گروههای هدف تحث پوشش قرار گرفته اند.
محمد محمدی قیداری افزود:بر این اساس این اداره کل برنامه های آموزشی پیشگیرانه اولیه را در سه سطح محیط کاری، آموزشی و محلات با همکاری ارگان های متولی امر اجرا می کند.
این مسئول ادامه داد: بر این اساس آموزشها در محیط کاری با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان انجام می شود و این کار در محیط های آموزشی شامل مقاطع متوسطه و دانشگاهها نیز با جدیت پیگیری می شود.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: برای آشنایی و کاهش مصرف موادمخدر در محلات نیز نسبت به تشکیل گروههای اجتماع محوری اقدام شده که این کار نیز سهم بسزایی در کاهش و مشکلات احتمالی آن دارد.
محمدی افزود: پیشگیری ثانویه نیز در مراکز اقامتی میان مدت یا همان کمپ ها انجام می گیرد که کارهای درمانی لازم از قبیل سم زدایی توسط پزشکان برای معتادان طی یکماه انجام می شود.
این مسئول ادامه داد: پس از این روند ارزشیابی حرفه ای و معرفی معتادان به مراکز فنی وحرفه ای برای فرا گیری آموزش انجام و علاوه بر آن نیز تسهیلات لازم برای ایجاد اشتغال و کار آفرینی اعطا می شود.
وی بیان کرد: تعدادی از معتادان متجاهر که حاضر به ترک اعتیاد نیستند در کمپ های اجباری مستقر شده و مداخلات مربوطه توسط مددکاران ارائه می شود.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: این اداره کل در 2 ماه آینده نسبت به افتتاح مرکز معتادان کارتن خواب مبادرت خواهد کرد که این کار با هدف سرپناهی موقت برای اسکان شبانه آنان و ارائه خدمات لازم انجام می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: مصرف گل نیز همانند سایر مواد مخدر در بین گروههای هدف افزایش یافته که لزوم آگاهی بخشی و اطلاع رسانی امری مهم و ضروری به نظر می رسد.
7320/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.