به گزارش ایرنا، حجت الاسلام حسن مظفری در این نامه که تصویر آن روز شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، آورده است: در کنار کمبودهای موجود مواردی چند در جهت رفع برخی کاستی­ها در بحث چگونگی نوبت دهی به بیماران و مراجعین و نارضایتی اغلب مردم از انتظارهای مفرط و طولانی در مطب برخی پزشکان محترم به حضور اعلام می­گردد.
دادستان زنجان ادامه داده است: امید می رود با رفع این مشکلات و احترام گذاری بیش از پیش به وقت مراجعان، بخشی از آلام بیماران تسکین و از دغدغه­ همراهان و مراجعان کاسته شود.
حجت الاسلام مظفری با اشاره به سخنان رهبری که فرمودند 'کاری کنید بیمار جز درد و رنج بیماری ناراحتی دیگری نداشته باشد' تاکید کرد: طبیعی است زمان انتظار برای ملاقات بیماران با پزشک یکی از شاخص­های دسترسی مردم به خدمات بهداشت و درمان است.
وی یادآور شد: حصول این امر مهم مستلزم آسیب شناسی موضوعاتی است که موجبات نارضایتی بیماران را فراهم می­کند.
حجت الاسلام مظفری ادامه داد: رضایت بیمار از مدت زمان انتظار، نقش بسزایی در ارتقای این شاخص و کیفیت خدمات رسانی خواهد داشت.
دادستان زنجان افزود: شلوغ بودن اتاق انتظار در برخی مطب­ها و طول کشیدن زمان انتظار تا ویزیت بیمار توسط پزشکان محترم از جمله مشکلاتی است که باعث حس نارضایتی در مراجعین می­شود.
وی در ادامه نوشت: بلاتکلیفی و انتظارهای گاه چند ساعته به هیچ وجه قابل توجیه نخواهد بود و به قطع شرع، عرف و اخلاق حرفه­ای پزشکی نیز این نوع برخورد با مراجعین را تایید نمی­کند.
حجت الاسلام مظفری با اشاره مصداقی به اتلاف وقت مردم در مطب ها، گفت: اگر تعداد مطب­های سطح استان را حدود 700 مورد اعم از عمومی، تخصصی و دندانپزشکی در نظر بگیریم ملاحظه می­شود، روزانه نزدیک هفده هزار و پانصد ساعت از وقت بیماران در مطب پزشکان به هدر می­رود.
دادستان زنجان تاکید کرد: این آمار بسیار قابل توجهی است و صرف نظر از تاخیر در حضور پزشکان در ساعات اعلامی، چنانچه زمان انتظار یک نفر همراه بیمار نیز به این آمار اضافه شود، خواهیم دید بخش قابل توجهی از عمر بیماران و همراهان آنها در مطب­ پزشکان سپری می­شود.
وی ادامه داد: با عنایت به ارزش و اهمیت زمان برای یکایک اشخاص جامعه، این موضوع در شان فعالان حوزه­ سلامت استان نخواهد بود.
حجت الاسلام مظفری افزود: در همین خصوص متاسفانه گاهی مشاهده می­شود بدلیل شلوغی بیش از حد مطب­ها، زمان لازم برای معاینه­ هر بیمار که بر اساس استانداردها مابین 7 تا 10 دقیقه است نیز کامل رعایت نمی­شود.
دادستان زنجان تصریح کرد: احساس می­شود این گونه رفتارها نه به خاطر کمبود امکانات، بلکه با اراده و خواست خود پزشکان محترم تبدیل به یک رویه­ ناصحیح شده است.
وی اظهار داشت: در همین رابطه به نظر می­رسد با بکارگیری یک شیوه­ نوبت دهی مناسب، کارا و آموزش و آگاه سازی مردم نسبت به روش نوبت دهی و همچنین ملزم کردن تمام مطب­ها به استفاده از این سیستم، می­توان بسیاری از مشکلات نوبت دهی را مرتفع نمود.
حجت الاسلام مظفری افزود: بسیاری از بیماران درباره تناسب نداشتن ساختمان مطب ها با شرایط جسمانی بیماران متناسب نیست و از این موضوع ناراضی اند.
دادستان زنجان ادامه داد: مطب برخی از متخصصین و پزشکان محترم ارتوپد برای بیماران با ناراحتی­های قلبی به جای آنکه در طبقه همکف باشد تا با شرایط جسمانی بیماران برای مراجعه به پزشک همخوانی داشته باشد، متاسفانه در طبقات بالاتر و حتی در ساختمان های فاقد آسانسور قرار گرفته است.
وی با انتقاد از این وضعیت، نوشت: آیا نباید نظارت­های لازم برای مناسب سازی این گونه مطب­ها صورت گیرد؟
حجت الاسلام مظفری در پایان افزود: مراتب در راستای حفظ و صیانت از حقوق عامه و در جهت ارتقای کیفیت ارائه­ خدمات مراکز پزشکی که دغدغه بخش اعظم جامعه است، جهت استحضار و صدور دستورات مقتضی ارسال می­گردد.
3216/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.