تامین کالاهای راهبردی و اساسی از مولفه های مهم اقتصاد مقاومتی است. توانایی تامین کالاهای ضروری مورد نیاز جامعه خودکفا شدن در برآورده کردن نیازهای شهروندان، رونق اقتصادی و احساس آرامش و امنیت مضاعف را به ارمغان می آرود.
کالاهای اساسی به کالاهایی می‌گویند که جزو ارزاق حیاتی مردم محسوب می‌شود و در ارتباط نزدیکی با معیشت اقشار جامعه و از سهم بالایی در سبد هزینه خانوار برخوردار است.
زنجان در کنار دیگر استان های کشور در زمینه تولید کالاهای راهبردی همچون گندم و نیز تامین و ذخیره سازی سایر اقلام اساسی موفقیت هایی قابل توجهی را به دست آورده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه ذخیره سازی و انبار کالاهای اساسی در این استان به مقدار کافی است، گفت: هم اکنون شرکت های تولید مواد غذایی در استان همگی فعال هستند و روال عادی تولید خود را دارند.
ناصر فغفوری با بیان اینکه در تامین کالاهای عمده اساسی کمبود در استان زنجان نداریم، اظهار کرد: گوشت منجمد و برنج به اندازه کافی در استان انبار شده است و با تمهیدات انجام شده در زمینه جلوگیری از قاچاق دام زنده، زمینه عرضه مناسب گوشت گرم به بازار نیز فراهم می شود.
وی اظهار کرد: دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی به واردکنندگان این کالاها ارز سه هزار و 800 تومانی می دهد تا در بازار با قیمت مناسبی عرضه شوند.
فغفوری به تلاش دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: اشباع بازار از برنج و کاهش قیمت این کالای پرمصرف نمونه ای از این موارد است.
وی افزود: دولت برای کالاهایی همچون روغن که شرایط ذخیره سازی ندارند، با تامین اعتبار در مقاطع مختلف به تامین و تزریق آن به بازار اقدام می کند.
ریئس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان از پیش بینی افزایش 24 درصدی تولید گندم در این استان در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: امسال میزان تولید گندم استان زنجان به 310 هزار تن می رسد.
به گفته حسین جعفری، در سال زارعی جاری 276 هزار هکتار از زمین های دیم و 18 هزار هکتار از زمین های آبی این استان زیر کشت گندم رفته است.
در سال زراعی گذشته تولید گندم در زنجان 250 هزار تن بود.
جعفری افزود: از 310 هزار تن محصول راهبردی گندم استان زنجان 250 هزار تن مازاد بر نیاز توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری می شود.
گفتنی است زنجان در سال 95 در زمینه تولید گندم رتبه هشتم و در ذخیره سازی این محصول راهبردی نیز جزو استان های رده بالای کشوری بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: برای کشت محصولات اساسی و راهبردی بهاره و پاییزه در این استان تسهیلات بانکی به مبلغ 30 میلیارد و 870 میلیون ریال برای کشاورزان پیش بینی شده است.
وی محصولات راهبردی را گندم آبی و دیم، چغندر، دانه های روغنی و حبوبات پاییزه و بهاره برشمرد و افزود: کشاورزانی که اقدام به کشت این محصولات می کنند می توانند با مراجعه به شعب بانک کشاورزی بر اساس میانگین سرمایه گذاری هزینه کشت، داشت و برداشت را به صورت تسهیلات بانکی دریافت کنند.
به گزارش ایرنا، سالانه حدود سه میلیون تن انواع محصول کشاورزی در بخش های زراعی، باغی، دامی و شیلات در استان زنجان تولید می شود.
سال گذشته بیش از 57 هزار تن انواع محصولات کشاورزی از این استان به 16 کشور دنیا صادر شد.
استان زنجان حدود 800 هزار زمین کشاورزی دارد که از این مقدار حدود 185 هزار زمین آبی (زراعی و باغی) است.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان طی سال گذشته 252 هزار و 926 تن انواع فرآورده های خام دامی در این استان تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 1.6 درصد رشد داشت.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 14 استان زنجان نیز از ظرفیت ذخیره سازی 500 هزار تن محصول راهبردی گندم در این استان خبر داد و گفت: سرانه مصرف گندم استان 100 تا 120 هزار تن در سال است.
محمد ایزدی با تاکید بر اینکه در حال حاضر به لحاظ تامین آرد واحدهای نانوایی استان خودکفا هستیم، افزود: در زمان حاضر مازاد تولید این محصول فرآوری می شود و توانایی تولید 2 برابری آن را نیز داریم.
به گزارش ایرنا طی سال های 92، 93، 94 و 95 به ترتیب 166 ،220 ،232 و 353 هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در استان زنجان خریداری شد.
7312/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.