رضا رمضانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: چهار گونه دیگر که شامل افعی زنجانی، افعی البرزی و افعی شاخدار و گرزه مار است و در مناطق کوهستانی زنجان زیست می کنند دارای زهری خطرناک و کشنده هستند که افراد باید از نزدیک شدن به آنها اجتناب ورزند.
وی با بیان اینکه داشتن سر مثلثی شکل و نوک تیز، پولک های کوچک سر، عمودی و بیضی بودن مردمک چشم و کم تحرکی ازجمله مشخصه های مارهای سمی است، اظهار کرد: تشخیص مار سمی از غیرسمی برای افراد عادی سخت است.
رمضانی افزود: مارها از اوایل بهار و با مساعد شدن شرایط دمایی، فعالیت خود در طبیعت را از سر می گیرند و فصل زادآوری این خزندگان زیبا و خطرناک نیز مابین فصول بهار و تابستان است.
وی تاکید کرد: مارها بطور طبیعی دشمن انسان ها محسوب نمی شوند اما اگر از سوی افراد مورد تهدید واقع شوند بلافاصله واکنش نشان داده و با گزش محرک کننده به مقام دفاع برمی آیند.
رئیس اداره طبیعی حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: مارها در کنترل جوندگان و حشرات، نقش بسیار مهم و ارزنده ای دارند و کاهش جمعیت این خزنده موجب افزایش جوندگان و حشرات شده و در نتیجه در بهداشت و سلامت انسان ها و کنترل آفت محصولات کشاورزی خلل ایجاد می شود.
رمضانی افزود: مارها بیشتر در زیر بوته ها و سایه درختان استراحت می کنند و افراد هنگام کندن بوته ها و یا استراحت و اتراق در زیر سایه درختان باید به دقت محل را بررسی کنند.
به گزارش ایرنا، بر اساس اطلاعات موجود در ایران بیش از 21 گونه مار سمی و نیمه سمی و 35 گونه مار غیر سمی و بیش از پنج گونه مار دریایی وجود دارد.
این مارها به اسامی مختلفی چون 'افعی البرزی، افعی پلنگی،افعی زنجانی، افعی تکابی، افعی آذربایجانی، افعی دماوندی، طلحه مار، یله مار، تیرمار، آلوسر، کورمار، مارشتری، مار درفشی، مار پلنگی، گرگ مار، گوند مار، لوس مار، سیاه سوجه، مار آتشی، قمچه مار، مار قیطانی، مار خالدار، کک مار، کوتوله مار، کلیپر آبی، مار گورخری، مار خاکی' نامیده می شوند.
6084/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.