به گزارش ایرنا، شب قدر از شب‌های مقدس و متبرک اسلامی است و خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سوره‌ای نیز به نام 'سوره قدر' نازل فرموده است.
شب‌های قدر، به ویژه شب بیست سوم ماه مبارک رمضان شب‌هایی ناب و طلایی است که خداوند در اختیار بنده‌ها قرار داده تا تک تک بنده های روزه دار بتوانند از این آخرین فرصت باقیمانده نهایت استفاده را داشته باشند.
لحظات و دقایق وصف ناشدنی این شب به قدری ارزشمند و نورانی است که نفس ها و حتی وجود فرد آسمانی تر می شود چرا که فرشتگان روی زمین هستند.
مؤمنان و روزه‌داران در سه شب 19، 21 و 23 رمضان که شب قدر است ،به دعا و راز و نیاز عاشقانه با خداوند یکتا می‌پردازند و شب زنده‌داری می‌کنند و امشب همان شبی است که فرشتگان خداوند از عرش به زمین می‌آیند و مهمان دل‌های شب زنده‌داران می‌شوند و سرنوشت یکساله همه مقدر می شود.
دلباختگان آکنده از معنویت و عشق دراین شب با تمام وجود دست های التماس خود را به سوی آسمان بالا می برند، تا شاید رحمت بیکران الهی شامل حالشان شود و از خدای خود بهترین ها را طلب کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به فضایل شب قدر گفت: عبادت در شب قدر همچنان که در روایات هم وارد شده برتر ار هزار ماهی است که در آن شب قدر نباشد و در واقع امشب، شبی است که مقدرات یکسال انسانها مشخص می‌شود.
حجت الاسلام محرمعلی شیر محمدی افزود: بر اساس احادیث و روایات فراوان امشب برترین شب قدر و پر فضیلت ترین آن است چرا که از 2 شب 19 و 21 رمضان برتر که در این شب جمیع امور بشری مقدر می شود.
وی بیان کرد: برای این شب اعمالی از قبیل غسل کردن مقارن با غروب آفتاب، قبیل تلاوت سوره عنکبوت، روم، دخان خواندن 2 رکعت نماز که در هر رکعت بعد از حمد، 7 مرتبه سوره‌ توحید را خوانده و بعد از نماز 70 مرتبه گفته شود: اَستَغفُرِاللهَ وَ اَتوبُ اِلَیهِ،احیا داشتن (بیدار ماندن و عبادت کردن) است.
حجت الاسلام شیر محمدی، ، قرائت دعای جوشن کبیر، قرآن به سر کردن و طلب آمرزش از خدای متعال و درخواست از خدا برای نیازهای دنیا و آخرت و توسل به اهل بیت علیهم السلام را از دیگر اعمال این شب ذکر کرد.
وی اظهار کرد: در این شب مقدرات الهی افراد با توجه به ظرفیت های وجودی آنان رقم می خورد و چه بهتر که در این شب به جای درخواست مسائل کوچک از خدا عاقبت بخیری و عافیت را طلب کنیم، چرا تحقق آنها آثار و فواید مثبتی را در زندگی دنیوی و اخروی فرد بر جای می گذارد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: عافیت به عنوان نقطه مقابل ابتلا و گرفتاری است و به معنای سلامت از هر نوع آفت و ناگوار جسمی، روحی ظاهری و باطنی و دنیوی و اخروی را در بر می گیرد.
وی یادآوری کرد: عاقبت به معنی آخر پایان و نتیجه کار و خیر به معنی نیک و پسندیده و در واقع به هر چیز و امری اطلاق می شود که برای انسان سود محض و یا سود بیشتری را داشته باشد.
حجت الاسلام شیر محمدی افزود: بر این اساس چیزهایی که دارای منفعت وسود باشد خیر محشوب شده و فردی خیر خواه نیز تلاش می کند تا به مسائل یا مواردی دست یابد که در مسیر کمال هدایت گر باشد و در زندگی دنیوی و اخروی اثر گذار باشد.
وی بیان کرد: توجه به این مقوله مهم نتیجه خوشایندی را برای فرد به دنبال داشته و به سعادت اخروی و در نهایت عاقبت به خیری منجر می شود که لزوم توجه عموم به این مهم ضروری است.
این کارشناس دینی ادامه داد: در این شب، فراوان به به شب‌زنده ‌داری، تلاوت قرآن و مناجات و عبادت با پرودگار توصیه شده و علاوه بر آن معصومین به روزه قلب و جان و کسب تقوا تاکید فراوانی کرده اند.
وی خاطر نشان کرد: می توان گفت شب قدر شبی است که انسان می تواند با پشیمانی ازخطاهای گذشته چشم انداز وسیعی را برای آینده خویش ترسیم کند تا بتواند قله های کمال و سعادت را به دست آورده و در معرفت پرودگار خویش مراتب عالیه را طی کند.
به گفته وی، چنین فردی سعادت دنیا و عقبی را به دست آورده و و زندگی عزتمندانه ای را تا ابد برای خویش تعیین می کند.
7320/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.