به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی استانداری زنجان، اسدالله درویش امیری روز چهارشنبه در این یادداشت آورده است:
بسی رنج بردم در این سال سی
عجم زنده کردم بدین پارسی
اردیبهشت هر سال به عنوان روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی تعیین شده است. با گذشت بیش از هزار سال از درگذشت این شاعر نامی هنوز به دشواری می توان ابعاد کار عظیم وی 'شاهنامه' را مورد ارزیابی دقیق و موشکافانه قرار داد.
اسطوره سازی بی نظیر از شخصیت‌های افسانه‌ای و تصویرنگاری حیرت انگیز و خلاقانه و به کارگیری عبارات اصیل و ریشه‌دار ایرانی در قرن چهارم هجری قمری، هر ناظر مطلعی را به تفکر وا می‌دارد.
فارغ از اعجابی که فردوسی از منظر روایی و داستان‌سرایانه می آفریند و ابعاد ریز و درشت و صحنه سازی های زیبا و دقیق در ذهن مخاطب می سازد، می توان نگاه سراسر خیرخواهانه و چالش همیشگی خیر و شر را در اندیشه فردوسی مشاهده کرد.
تاثیر شعر و اندیشه فردوسی فقط در مرزهای سرزمینی ایران باقی نمانده و با گذر از مرزهای جغرافیایی در گسترش و نفوذ فرهنگ غنی و ریشه‌دار ایرانی در اقصی نقاط زمین تاثیر بسزایی داشته است.
تصور می کنم نسل امروز به شدت تشنه شنیدن و خواندن 'شاهنامه' است. امروزه در دنیایی که تکنولوژی های ارتباطی جدید بر بستر شاهراه اینترنت به آسانی در اختیار شهروندان قرار گرفته و تولید محصولات فرهنگی مبتنی بر خلاقیت هر روز در حال گسترش است، باید سرمایه گذاری‌های لازم در جهت تولید آثار فاخر با استفاده از این تکنولوژی ها صورت گرفته و شاهد حضور روح زبان و فرهنگ ایرانی در ذهن تک تک فرزندان ایران اسلامی باشیم.
'شاهنامه' دارای ویژگی هایی است که اعتماد به نفس را در کودک، نوجوان و جوان ایرانی تقویت نموده و در تربیت نسلی اصیل و شناسنامه دار می تواند نقش بی بدیلی ایفا نماید.
اسداله درویش امیری
استاندار زنجان
7312/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.