اسدالله قربان زاده-بی تفاوت بودن و اهمیت ندادن به منابع آبی و روی آوردن به استفاده نادرست از ذخایر زیرزمینی طی سال های گذشته موضوعی بود که رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی به آن پرداخت.

دکتر مهدی طاهری در این نشست به موقعیت زنجان و ظرفیت های آن در بخش های مختلف صنعتی، معدنی و کشاورزی اشاره کرد و گفت: هر اقدامی که منجر به ایجاد درآمد شود ، در پایین دست وابسته به منابع طبیعی است و بی تفاوتی به این منابع پایه در گذر زمان خسارت های جبران ناپذیر به بار خواهد آورد.
وی با تاکید بر اینکه منکر توسعه اقتصادی استان در بخش های مختلف نیستیم،افزود: مسئولان و عموم بهره برداران باید قبول کنند که در شرایط کنونی دیگر استان ظرفیت بارگذاری در عرصه ها را ندارد و کوتاهی در این مورد غیرقابل جبران است.
رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان وضعیت آب استان را به دلیل بهره برداری های بی رویه از آب های زیرزمینی بحرانی اعلام کرد و ادامه داد: آب های جاری در استان هزینه شده است و رودخانه دائمی نداریم و این در شراطی است که 50 درصد آب قزل اوزن کاهش یافته است.
طاهری با تاکید بر اینکه با شرایط کنونی ایجاد اشتغال و تولید ذخایر از بین رفته است ، عنوان کرد: به دلیل تغییر اقلیم چاره ای جزء حفاظت از قابلیت ها و ارزش افزوده منابع پایه نداریم و مدیریت مصرف آب باید در اولویت باشد.
وی تخریب بی رویه منابع طبیعی را یکی دیگر معضلات اعلام کرد و گفت: تخریب منابع طبیعی از دیگر چالش هایی است که اگر چاره ای اندیشیده نشود، نوش دارو بعد از مرگ سهراب خواهد بود.
رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان ادامه داد: نباید فشار به مراتع استان وارد شود و عرصه جدید برای توسعه باغات و اراضی وجود ندارد. تقویت مراتع و پوشش های گیاهی را جدی بگیریم و در این راه باید مسئولان و مردم تلاش کنند.
طاهری بر لزوم ورود خیران به حفظ و صیانت از منابع طبیعی تاکید کرد و ادامه داد: این قشر همچنان که در عرصه های مختلف ورود پیدا کرده اند باید برای حفظ منابع پایه ، حفاظت از عرصه ها و ایجاد سامانه های جدید آبخیزداری اقدام کنند.

در ادامه مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در صحبت هایش با اشاره به برگزاری هفته منابع طبیعی گفت: این هفته فرصت مناسبی برای مطرح کردن موضوعات مربوط به منابع طبیعی و اهمیت دادن به آن است.
دکتر خلیل آقاجانلو با تاکید بر اینکه باید منابع طبیعی به یک باور عمومی تبدیل شود، افزود: این در حالی است که پیشرفت و توسعه در تمامی بخش ها با حفظ منابع طبیعی به سرمنزل مقصود خواهد رسید.
وی نامگذاری این هفته به نام منابع طبیعی با مردم برای مردم را یادآور شد و ادامه داد: این شعار تنها زمانی محقق می شود که تاثیر آن بر زندگی تک تک افراد نهادینه شود و باید برنامه ریزان این بخش در سایر حوزه ها نیز ورود پیدا کنند.
آقاجانلو افزایش بودجه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در سال آینده را نشان از توجه جدی مسئولان کشور به اهمیت منابع پایه بیان کرد و افزود: به هر حال زندگی عموم افراد با منابع طبیعی گره خورده است و مسئولان با درک این مهم در بودجه سال آینده به این مهم توجه کرده اند.
مدیر کل منابع طبیعی استان با اشاره به تخریب های روی داده در عرصه های منابع طبیعی طی سال های گذشته اضافه کرد: بیشتر این چالش های روی داده در منابع طبیعی ناشی از عدم آگاهی بوده و در این راه تداوم روند مطالعات آمایش سرزمین می تواند راه و توجه به منابع طبیعی را هموار سازد.
آقاجانلو کاهش آب‌های زیرزمینی تخریب خاک، ریزگرد، سیل و بیابان‌زایی را ریشه در بهره‌برداری بی‌رویه از منابع طبیعی کشور اعلام کرد و گفت: نتایج این چالش‌ها و تخریب‌ها فراتر از مرزهای استان و ملی است و مشکلات اجتماعی و اقتصادی غیرقابل جبران را در پی دارد.
وی بهره‌ برداری از آبگرمکن‌های خورشیدی در روستاهای طارم و سلطانیه را در سال جاری یادآور شد و افزود: در هفته منابع طبیعی امسال 300 هزار اصله نهال در استان بین عموم توزیع خواهد شد.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 876380
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.