به گزارش ایرنا، اسکندر زند روز چهارشنبه در نخستین همایش ملی گوسفند افشاری در دانشگاه زنجان افزود: بعد از مرحله تولید بدلایل ساختاری و دیگر مسائل با مشکل روبرو هستیم که باید تشکل ها و زنجیره های تولید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
این مسئول اضافه کرد: امروزه کشاورزی ایران همانند سایر کشورها تحت تاثیر هشت عامل قرار دارد چهار عامل آب، خاک، هوا و ذخایر ژنتیکی طبیعی است و شرایط در کشور به نحوی است که وضعیت به سمت خوبی پیش نمی رود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: هر چند این عوامل فضا را بر ما تنگ کند، امید ما به چهار عامل انسانی اعم از بازار، سرمایه نیروی ماهر و تکنولوژی است.
زند با بیان اینکه وضعیت سرمایه در بخش کشاورزی مشکل تاریخی دارد، یادآور شد: بین چهار تا پنج درصد سرمایه گذاری های کشور در بخش کشاورزی است، درحالی که سهم کشاورزی در تولید ناخالص ملی بیش از میزان سرمایه گذاری در آن است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی به مساله نیروی ماهر در بخش کشاورزی اشاره کرد و یادآورشد: حدود 75 درصد از کشاورزان سطح تحصیلات پایین و با سن 54 سال فعال هستند و جوانان حضور کمرنگ تری دارند.
معاون وزیر وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: نیروی ماهر، بازار، سرمایه و تکنولوژی می توانند کمبودها و کاستی های طبیعی که برما ایجاد می شود را جبران کند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: مشکلاتی در بخش تکنولوژی در کشور داریم باید به چند بخش عمده توجه جدی داشته باشیم که یکی از این موارد، حضور پررنگ بخش خصوصی در تکنولوژی است و در علوم دامی در خلق تکنولوژی در داخل نسبت به کسب تکنولوژی عقب هستیم.
وی ادامه داد: یکی از راه های پرکردن خلاء تکنولوژی، میدان دادن به بخش خصوصی و از آن جمله شرکت های دانش بنیان است.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: طی چهار سال گذشته با همکاری معاونت توسعه فناوری برای توسعه فضا به شرکت های دانش بنیان در تلاش هستیم که تاکنون 575 از این شرکتها در حوزه کشاورزی ایجاد شده و خروجی آنها در همایش ها نمود دارد.
زند یادآورشد: علاوه بر شرکت های دانش بنیان، مراکز رشد، صندوق های حمایتی ایجاد شده و پارک های علم و فناوری تخصصی کشاورزی نیز ایجاد خواهد شد که در هشت مرکز رشد جهاد کشاورزی 185 شرکت فعال وجود دارد.
زند با بیان اینکه رکن دیگر حضور بخش خصوصی در کشاورزی دانشگاه ها هستند، اظهار کرد: 2 هزار هیات علمی در جهاد کشاورزی و 6 هزار هیات علمی کشاورزی در دانشگاه های کشور وجود دارند.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: این تعداد هیات علمی باید نقش پررنگ تری در نفوذ تکنولوژی ایفا کنند و دانشگاه ها نقش مهمی در ارتقای بخش کشاورزی ایران دارند.
زند، موسسات تحقیقات بین المللی زیر نظر فائو را 14 موسسه اعلام کرد و افزود: ایران نیز سه سال است که عضو این موسسه است که باید تکنولوژی خلق کنیم.
به گزارش ایرنا، افشاری از نژادهای گوسفندی است که با کمک علم امکان چند قلو زایی در آنها وجود دارد و این کار در زنجان محقق شده است.
میزان و کیفیت بالای شیر پرچرب، سازگاری با اقلیم سرد، مقاومت در برابر امراض انگلی داخلی و خارجی، قدرت زیاد راهپیمایی و کوهپیمایی از ویژگی های گوسفند نژاد افشاری است.
در پایان این همایش از فعالان عرصه اصلاح نژاد تقدیر شد و در کنار این همایش نیز نمایشگاهی از گوسفندان نژاد افشاری دایر شده بود.
7325/8068
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی** انتشاردهنده: اسماعیل جهانبخش
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.