ناصر فغفوری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا و مهر به پسماند شرکت های روی استان اشاره کرد و افزود: حدود پنج میلیون تن کیک داریم که نزدیک 2 و نیم میلیون تن عیار خاک روی یک و نیم درصد به پایین و مابقی با عیار چهار تا پنج درصد است که برای واحدهای تولیدی ارزش مالی دارد.
به گفته وی، مالکیت این کیک ها بر اساس رای شورای عالی معادن به دولت واگذار شده تا بتوانیم از آن برای منافع کل استان استفاده کنیم، به حتم اگر مالکیت دولتی شکسته شده باشد این مواد باید به کارخانجات تزریق عیار خروجی ها یک و نیم درصد و به محل دائمی انبار منتقل شود.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: محیط زیست پنج پهنه را برای محل دائمی انبارها انتخاب و آن را به بخش خصوصی واگذار کرده تا ارزیابی زیست محیطی صورت بگیرد و طی 70 روز آینده محل انبار آن مشخص می شود.
فغفوری ادامه داد: پس از ایزولاسیون همه کیک ها باید در این محل انبار شوند تا مدیریت خوبی برای کیک ها انجام شود.
وی از احتمال کشف منابع خوب سرب و روی در معدن انگوران خبرداد و افزود: یکی یا 2 گروه خارجی از کشورهای ژاپن و استرالیا برای بررسی های بیشتر این معدن ورود پیدا کرده بودند و قرار است بررسی ها انجام شود.
مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: به لحاظ علمی بسیاری معتقدند منابع معدنی انگوران محدود به منافع فعلی نخواهد بود و با تکنولوژی جدید امکان دارد سایر منابع را هم وجود داشته باشد.

** توزیع سهمیه خاک معدنی انگوران بر مبنای ظرفیت بهره برداری همه کارخانه هاست
فغفوری خاطرنشان کرد: ظرفیتی که برای تولید روی در استان زنجان ایجاد شده بیش از توان معدن انگوران است این معدن بر اساس ظرفیت ها و منابع معدنی موجود توان احداث یک واحد 100 هزار تنی را دارد.
وی ادامه داد: اگر در گذشته این اتفاق می افتاد بسیاری از مشکلاتی که در زمان حاضر با آن مواجه هستیم، نبود لذا بنا به هر دلیلی واحد 100 هزار تنی در زمان خود احداث نشده است.
مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: حدود 50 واحد در شهرک تخصصی روی داریم که بیش از 200 هزار تن ظرفیت تولید آنها است و این میزان فشار زیادی به معدن وارد می کند.
به گفته فغفوری، مواد اولیه ای که از معدن انگوران تامین می شود حدود 35 درصد از نیاز واحدهای تولیدی است، مابقی این مواد از معادن کوچک استان و خارج از استان تامین می شود.
وی افزود: حدود یکسالی است که برای بخش زیرزمینی معدن انگوران پیمانکار انتخاب شده که می تواند مواد اولیه معادن روی استان را تامین کند.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: تمهیداتی نیز برای ورود خاک از ترکیه از طریق ایستگاه ریلی باز بار بین المللی بناب اتخاذ شده است.
فغفوری یادآورشد: سهمیه ها مشخص و توزیع سهمیه خاک معدنی انگوران به طور دقیق بر مبنای ظرفیت بهره برداری همه کارخانه هاست.

** زنجان، دومین استان در اجرای مصوبات تسهیل و رفع موانع تولید است
وی خاطرنشان کرد: بیش از 88 مصوبات در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید عملیاتی می شود و بنابر گزارش وزارت کشور زنجان بعد از اصفهان دومین استان در عملی کردن مصوبات اعلام شده است.
مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: طی 48 جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، 110 جلسه در کنار این کارگروه تشکیل شده است.
فغفوری تاکید کرد: حدود 350 واحد تولیدی از مصوبات این کارگروه استفاده و همه تصمیم های اتخاذ شده در آن عملیاتی و به حتم مشکلی را از مشکلات واحدهای تولیدی رفع می کند.
به گفته وی، مهمترین مشکلات مورد بررسی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید بدهی های بانکی، تامین اجتماعی و دستگاه های خدمات رسان است.
7325/6085
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی** انتشار دهنده: رویا رفیعی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.