یک پژوهشگر مسائل سیاسی با انتقاد از گفتمان حماسی جنبش دانشجویی آن را با تعقل غیرقابل جمع خواند و تاکید کرد : باید از واژه جنبش دانشجویی فاصله بگیریم. وضع به گونه ای است که دو یا سه نفر آدم نیز نمیتوانند جمع شوند و ساده ترین مطالباتشان را داشته باشند.
به گزارش ایلنا مراد ثقفی در سخنانی به مناسبت ۱۶ آذر در دانشگاه زنجان گفت: متاسفانه ۱۶ آذر تبدیل به مناسک شده است که در آن بخشی از حقایق تاریخی گفته میشود و بخش نامطلوب آن گفته نمیشود. جنبش دانشجویی برای خود چند ویژگی از جمله جلودار بودن، مستقل بودن و آزادی خواه بودن قائل است که با تفاسیر فوق جنبش دانشجویی خود را تافته جدا بافته میداند که این درست نیست.
وی با انتقاد از گفتمان حماسی جنبش دانشجویی آن را با تعقل غیرقابل جمع خواند و تاکید کرد به طور مثال اولین حرکتی که در ایران انجام شد که به نوعی آن را میتوان حرکت جنبش دانشجویی نامید اعتراض به اعطای امتیاز نفت شمال به شوروی بود.
در ادامه ثفقی به نقد تاریخ دفتر تحکیم وحدت پراخت و با تمرکز بر سالهای ابتدای انقلاب و دهه شصت از آزادی ستیزی و سرکوب جریانهای مستقل توسط آن اتحادیه گفت.
وی با اشاره به اینکه در این سالها جنبش دانشجویی ویژگی یاد شده را نداشت و با اشاره به اتفاقات دوره ریاست جمهوری آیتالله هاشمی گفت: باید تمام تاریخ را بازگو کرد و پس از آن به تحلیل اتفاقات جنبش دانشجویی در طول دوران دولت اصلاحات پرداخت. باید از واژه جنبش دانشجویی فاصله بگیریم. وضع به گونه ای است که دو یا سه نفر آدم نیز نمیتوانند جمع شوند و ساده ترین مطالباتشان را داشته باشند.
ثقفی در ادامه به تشریح مفهوم کنش دانشجویی و انواع آن پرداخت و با اشاره به اهمیت اولویت گرفتن کسب علم در دانشگاه، از پولی شدن دانشگاه ها انتقاد کرد.
در ابتدای برنامه اریسا داوودی مجری برنامه تاکید کرد انجمن هیچگاه بلندگوی هیچ قدرت سیاسی نبوده است و حراست از ارزش ها و اصول اخلاقی را وظیفه خود میداند و رسالتش پاسداری از آزادی است آغار کرد.
حمیدرضا کامیابفر دبیر انجمن فرهنگ و سیاسیت نیز با تاکید به اینکه دولت روحانی علیرغم اینکه رای بسیار زیادی را مدیون دانشجویان است اما بر سر وزارت علوم معامله کرد، ابراز امیدواری کرد دانشجویان پس از پایان مدت تحصیلشان تبدیل به یک شهروند مسئول شوند که در برابر بی عدالتی ها و ناهنجاری ها سکوت نکند.