به گزارش ایرنا، هفت میلیون تن پسماند صنعتی خطرناک در فضایی رو باز، در شهرک صنعتی تخصصی روی زنجان در حالی در حال انتشار در هوای شهر زنجان است که درگیری میان تولیدکنندگان شهرک صنعتی روی و مسئولان دولتی به رغم اعلام حکم نهایی دادگاه همچنان ادامه دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان اعلام کرد که مدعی بخش خصوصی نداریم و در سال 92، مصوبه شورای عالی معادن هم مبنی بر اینکه این پسماندها جزء انفال بوده و اموال عمومی دولت صادر شد.
ناصر فغفوری ادامه داد: تصمیم گیری برای ساماندهی این پسماندها بر عهده دولت است و تاکنون به رغم دریافت چندین پیشنهاد، هنوز تصمیم جدی برای آن گرفته نشده است.
این سخنان فغفوری در حالی مطرح می شود که مدیرعامل شرکت خالص سازان روی زنجان اعلام کرد: خاک روی را تولیدکنندگان این شهرک خریداری، مواد نهایی را همین شرکت ها تولید و در نهایت پسماندها را هم این شرکت ها تولید می کنند.
یوسف مرادلو اضافه کرد: پسماند تولیدی به طور منطقی باید برای کسی باشد که آن را تولید کرده است.
مرادلو افزود: حتی برای ساماندهی این پسماندها شرکت جدیدی با حضور برخی مدیران عامل شرکت های مستقر در خود شهرک روی تشکیل شد.
در مقابل سخن مرادلو، فغفوری با صراحت اعلام کرد: این پسماندها جزء اموال عمومی دولت است و هیچ فرد یا شرکت خاصی نمی تواند مدعی شود که سهمی از آن دارد.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری زنجان هم مالکیت این پسماندها را بر اساس رای شورای عالی معادن برای دولت خواند و تاکید کرد: مخالفان این رای می توانند از طریق دیوان عدالت مراجعه و اعتراض خود را اعلام کنند.
کریم حسینخانی اظهار کرد: این دیوان عدالت است که می تواند ادعای بخش خصوصی را بپذیرد یا رد کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و مدیریت منابع استان زنجان هم گفت: مالکیت این پسماندها قطعی است و به عنوان معدن روباز در اختیار دولت قرار دارد و در خصوص مدیریت آن هم دولت تصمیم می گیرد.
فرامرز نیک سرشت با بیان اینکه مدیریت این پسماندها به یک دغدغه عمومی در شهر زنجان تبدیل شده است، گفت: این اعتماد را به شهروندان می دهیم که تمام دستگاه های نظارتی، اجرایی در حوزه سلامت و بهداشت، سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان جهاد کشاورزی و محیط زیست موضوع با جدیت دنبال می شود تا هیچ خطری متوجه شهروندان نباشد.
پنج میلیون تن فیلتر کیک سرب و روی که از جمله پسماندهای ویژه محسوب می شود، در شهرک صنعتی روی زنجان دپو شده در حالی که مسئولان تاکنون تصمیم خاصی برای مدیریت آن نگرفته اند و سرنوشت معلومی برای آن پیش بینی نمی شود، از سویی به عنوان بزرگترین تهدید زیست محیطی استان مطرح می شود و از سوی دیگر ثروتی برای واحدهای فعال در زمینه فرآوری سرب و روی به شمار می آید.
3001/6085
خبرنگار: مینا افشاری** انتشار: رویا رفیعی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.