پس از 2 سال دوندگی و پیگیری برای تبدیل شدن طارم به سومین کلکسیون جهانی زیتون، سرانجام در حالی رییس سابق سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان خبر از دست رفتن این امتیاز برای ایرانیان را می داد که این امتیاز نصیب کشور ترکیه شده بود.
هر نوع زیتونی از هر نژاد و رقمی را می شود در طارم کاشت و بارور کرد و به محصول رساند و همین شاخصی بود که پژوهشگران را متوجه این منطقه برای احداث سومین کلکسیون جهانی زیتون می کرد.
پس از آن بود که مسئولان استان زنجان تصمیم به راه اندازی کلکسیون ملی زیتون در همین شهرستان گرفتند.
اکنون پس از گذشت چهار سال رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، شهرستان طارم را با 130 ژنو تیپ بزرگترین کلکسیون ژرم پلاسم زیتون در خاورمیانه را معرفی می کند، منطقه ای که بنا بود، صاحب کلکسیون ملی زیتون باشد.
موقعیت استراتژیکی که طارم در آن قرار گرفته است، مانع شیوع هر نوع آفتی به ویژه در میوه زیتون می شود و همین موضوع برای پژوهشگران و نمایندگان سازمان جهانی غذا 'FAO'ˈ که برای بازدید به این شهرستان سفر کردند، شگفت انگیز بود.
حسین جعفری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر بزرگترین بانک ژن زیتون خاورمیانه در منطقه طارم در ایستگاه تحقیقات زیتون طارم واقع در گیلوان احداث شده است.
وی یادآورشد: در این بانک ژن حدود 70 رقم و بیش از 130 ژنوتیپ کاشته شده و در دست ارزیابی است و در آینده تکمیل خواهد شد.
جعفری اظهار کرد: با توجه به اجرای حدود 60 درصد طرح های بهزراعی و بهنژادی کشور در ایستگاه طارم، با مصوبه موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در رده ایستگاه های درجه یک تحقیقاتی قرار گرفت.
زمانی شهرستان طارم دارای بیش از 17 هزار و 500 هکتار باغ زیتون که فقط هشت هزار و 500 هکتار آن بارور محسوب می شد، بود اما با اجرای طرح توسعه باغ های زیتون در زمین های شیب دار طی چهار سال گذشته نزدیک یک هزار هکتار به مساحت این باغ ها افزوده شده است.
3001/6085
خبرنگار: مینا افشاری ** انتشار دهنده: رویا رفیعی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.