«علاءالدین کریمی» با اشاره به این مطلب که در سال گذشته ۶ هزار و ۵۲۳ نفر راهی زندان شدند، می‌افزاید: این در حالی است که تعداد زندانیان در سال ۹۴ تعداد ۶ هزار و ۴۴۶ نفر بود.
وی جرائم زندانیان را به ۳ بخش مهم تقسیم بندی و اضافه می‌کند: ۴۲ درصد از این افراد به دلیل جرائم مربوط به مواد مخدر، ۲۱ درصد سرقت و ۱۴/۴۳ درصد نیز به دلایل مالی در زندان هستند.
کریمی سپس به رسالت سازمان زندان‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: هدف و وظیفه اصلی این سازمان اجرای هدفمند حبس است و نگهداری و اصلاح و تربیت از دیگر رسالت سازمان زندان‌هاست.
وی اضافه می‌کند: باید به گونه‌‌ای با این افراد برخورد شود تا در رفتار و تربیت آنها شاهد تغییر باشیم و آنها را به داشتن زندگی شرافتمندانه سوق دهیم.
به نظر مدیر کل امور زندان‌های استان یکی از دلایل ارتکاب جرم زندانیان نداشتن شغل و حرفه است. وی در این خصوص اظهار می‌کند: با توجه به این موضوع و اطلاعاتی که ما از بدو ورودی زندانیان کسب می‌کنیم نداشتن حرفه یکی از مشکلات این افراد است. به همین دلیل یکی از اولویت‌های کاری ما حرفه‌آموزی به زندانیان ‌است. در سال گذشته ۱۰۰۱ نفر در ۲۴ رشته با همکاری فنی و حرفه‌ای شرکت کردند و ۸۲۸ نفر توانستند کارت مهارت دریافت کنند.

بانوان
۳ درصد جمعیت زندانیان استان را بانوان تشکیل می‌دهند. کریمی درباره این خبر، می‌گوید: در حال حاضر ۶۰ زن در زندان زنجان، زندانی هستند که بیشترین جرائم مربوط به حوزه مواد مخدر است.

تحصیلات
به نظر مدیرکل امور زندان‌ها میزان تحصیلات رابطه مستقیم با وقوع جرم یا تعداد زندانیان دارد. وی در این خصوص می‌گوید: بیشتر زندانیان حاضر در زندان‌های استان دارای تحصیلات زیر دیپلم هستند. هم اکنون نیز ۱۵۷ نفر از این افراد مشغول تحصیل در مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی و متوسطه هستند و ۱۰ نفر نیز در دانشگاه پیام نور تحصیل می‌کنند.
کریمی ادامه می‌دهد: در زندان شرایط برای ادامه تحصیل افراد کاملا مهیاست و مخارج تحصیل از سوی اداره و انجمن زندانیان تامین می‌شود.
از آنجا که بیشترین آمار زندانیان مربوط به جرائم مواد مخدر است، اداره کل زندان‌ها سعی دارد با برگزاری کلاس‌هایی مانند ورزش درمانی، این افراد را به زندگی عادی برگرداند. کریمی می‌گوید: در بخش ورزش درمانی برای معتادان مسابقاتی در سطح کشور نیز برگزار شده است.

زندانیان آزاد شده
رهایی از بند، آرزوی هر زندانی است. از سال گذشته تاکنون ۲۵۵ نفر به کمک ستاد دیه آزاد شدند که برای آزادی این افراد ۱۴۸ میلیارد و ۱۶۹ میلیون و ۴۵۵ هزار و ۴۹ ریال پرداخت شده است.
کریمی می‌گوید: برای آزادی زندانیان جرائم مالی وام بلا عوض از سوی ستاد دیه پرداخت شده است.
وی از مشارکت خیرین برای رهایی زندانیان از بند خبر می‌دهد و می‌افزاید: ۴۶۵ میلیون تومان به کمک خیرین برای آزادی زندانیان ابهر، خرمدره و زنجان پرداخت شد، همچنین ۳۶۰ نفر از زندانیان استان از سال گذشته تا تیرماه امسال مورد عفو رهبری قرار گرفتند و به جامعه بازگشتند.

کانون اصلاح و تربیت
مدیرکل امور زندان‌های استان در خصوص فعالیت کانون اصلاح و تربیت می‌گوید: این کانون در خیابان بهارستان زنجان واقع شده است و در حال حاضر ۵۰۰ نفر در این کانون هستند.
وی می‌افزاید: بیشترین جرائم افراد حاضر در کانون سرقت اعلام شده است. کریمی ادامه می‌دهد: طبق بررسی‌های به عمل آمده بدسرپرستی و بی‌سرپرستی از جمله عوامل موثر در وقوع جرم این افراد بوده است.

خانواده‌های آسیب‌پذیر
خانواده‌های زندانیان در معرض بیشترین آسیب‌های اجتماعی هستند و اگر حمایت‌های لازم از آنها صورت نگیرد باید شاهد از هم پاشیدگی خانواده و معضلات جدی باشیم.
طبق گفته کریمی نباید خانواده زندانی به حال خود رها شود، بلکه با حمایت‌های لازم باید طلاق و از هم پاشیدگی خانواده‌ها را گرفت. وی اظهار می‌کند: بسیاری از همسران زندانیان به این علت درخواست طلاق می‌دهند که این موضوع می‌تواند در افزایش آسیب‌های اجتماعی فرزندانشان موثر باشد. به همین دلیل امسال در کنار اساتید مجرب و با مشاوره با خانواده‌های زندانیان سعی کردیم جلو از هم گسیخته شدن خانواده را بگیریم. مدیر کل امور زندان‌های استان ادامه می‌دهد: نقش انجمن حمایت از خانواده‌های زندانیان و کمیته امداد در این خصوص حیاتی است. وی می‌افزاید: دادن سبد غذایی و پرداخت بخشی از اجاره منزل و هزینه‌های تحصیلی می‌تواند تا حدود زیادی جلو آسیب زدن به بنیان خانواده را بگیرد.
کریمی در ادامه سخنانش با گفتن این جمله که در نظام جمهوری اسلامی کار سیستم قضایی انتقام‌گیری نیست، می‌گوید: هدف سیستم قضایی اصلاح و تربیت افراد است و از طرفی وجود زندان برای جدا شدن مجرمان از سایر افراد جامعه الزامی است.

انجمن معتادان گمنام
انجمن NA برای تمامی معتادانی که حداقل یک‌بار خواسته‌اند اعتیاد خود را کنار بگذارند نامی‌ آشناست. مدیر کل امور زندان‌های استان در این مورد می‌گوید: با همکاری این انجمن کلاس‌های ترک اعتیاد برگزار می‌شود.
«علاءالدین کریمی» می‌افزاید: این تشکل که به نام انجمن معتادان گمنام معروف است شرایطی را فراهم کرده که معتادان با افرادی که از جنس خودشان هستند، بهتر ارتباط برقرار کنند.

 

46

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 690555
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.