دکتر محمدرضا جمشیدی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افرود: بیماری های خاص در زمان حاضر درمان قطعی برای آن وجود ندارد تعداد این بیماری ها بسیار زیاد است، از سال 79 وزارت بهداشت اقدام به پوشش و حمایت از بیماران کلیوی، تالاسمی و هموفیلی کرده است.
وی اظهارکرد: از سال 84 نیز بیماران ام اس و از سال گذشته نیز بیماران دیابت وارد برنامه حمایتی شده اند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان خاطرنشان کرد: افرادی که به این بیماری های صعب العلاج مبتلا می شوند درمان قطعی برای آن وجود ندارد و تا پایان عمر این بیماری ها همراه آنان است.
جمشیدی تاکید کرد: تنها اقدامی که می توان انجام داد درمان حمایتی و کنترلی است تا بتوانیم زندگی را بر آنها راحت تر و تحمل درد و رنج را کاهش دهیم.
وی یادآورشد: متاسفانه داروهای بیماری های دیابت، هموفیلی، تالاسمی و دیالیز گران قیمت است و حتی بیماری ام اس می تواند کل خانواده را از نظر اقتصادی به سطح پایین جامعه هدایت کند.
جمشیدی به نارسائی کلیوی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 312 بیمار با دیالیز درمان می شوند و در تمام شهرستان های استان زنجان مرکز دیالیز فعال وجود دارد و برای دریافت خدمات درمانی به مرکز استان مراجعه نمی کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: همه خدماتی درمانی که بیماران خاص ارائه می شود رایگان است و از سال 94 دانشگاه علوم پزشکی زنجان اقدام به راه اندازی بخش پیوند کلیه کرده که تاکنون هفت مورد این پیوند را به صورت موفقیت آمیزی انجام داده اند.
جمشیدی تعداد بیماران پیوندی در استان زنجان را 600 نفر بیان کرد و یادآورشد: دولت اقدام به واگذاری بخش های دولتی به بخش های خصوصی کرده و پیرو آن انجمن حمایت از بیماران کلیوی طی برج آینده از 30 تخت دیالیز بهره برداری و بیمار گیری می کند.
وی خاطرنشان کرد: با این اقدام بیماران دیالیزی مزمن به این بخش ارجاع و بیماران حاد و موارد خاص نیازمند حمایت پزشکی نیز در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی خدمات دریافت خواهند کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان، به بیماری تالاسمی اشاره کرد وگفت: نوعی بیماری خونی وراثتی به شمار می رود این استان 61 نفر مبتلا به این بیماری را دارد در بیمارستان آیت الله موسوی و حضرت ولی عصر(عج) زنجان و بیمارستان ابهر خدمات خود را به طور رایگان دریافت می کنند.
به گفته جمشیدی، سال 75 با راه اندازی واحد غربالگری تالاسمی در بدو ازدواج موارد ابتلا به شدت کنترل شده و 61 نفر مبتلا مربوط به ازدواج و متولدین قبل از این سال هستند.
وی ادامه داد: در بیماری ام اس سیستم اعصاب مرکزی تحت تاثیر قرار می گیرد، بدن علیه خود اقدام تهاجمی انجام می دهد و بیماری ناتوان کننده ای به شمار می رود.
به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان، این استان در مسیری قرار گرفته که شیوع بیماری ام اس در آن بالاست و در حال حاضر 510 نفر مبتلا به آن هستند.
جمشیدی اظهارکرد: با حمایت دولت داروهای مورد نیاز این گروه از بیماران خاص که تولید داخل بودند با جذب 4 میلیارد ریال اعتبار تامین و به طور رایگان در اختیار آنها قرار گرفت.
استان زنجان انجمن بیماران کلیوی، ام اس و دیابت دارد که مبتلایان به این بیمارهای آموزش و مشاوره های مورد نیاز را از این انجمن ها دریافت می کنند.
7325/8068
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی** انتشاردهنده:اسماعیل جهانبخش
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.