به گزارش روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان به نقل از خبرآنلاین؛ ابراهیم قاسمی، معاون امور فرهنگی و قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، هدف از برگزاری این جشنواره را ارتقاء سطح کیفی خبر و اطلاعرسانی در استان، گسترش فرهنگ مطالعه و روزنامهخوانی، شناسایی نقاط قوت و ضعف رسانههای استان و توسعه ظرفیتهای موجود مطبوعات اعلام کرد که امسال برای سومین سال پیاپی برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، شرکتکنندگان در بخشهای اصلی جشنواره میتوانند آثار خود را در قالب مقاله، یادداشت و سرمقاله، عکس(شامل خبری، غیر خبری)، خبر، گزارش(شامل خبری، تحلیلی )، مصاحبه، تیتر، طراحی و صفحهآرایی، طنز مکتوب، طرح و کاریکاتور به دبیرخانه ارسال کنند.
قاسمی با اشاره به بخشهای موضوعی این جشنواره نیز اعلام کرد: موضوعات این بخش شامل اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، حقوق شهروندی، ایثار و شهادت، نماز و معنویت، حجاب و عفاف، قاچاق کالا و ارز، خانواده و سبک زندگی، چالشها و آسیبهای اجتماعی (طلاق، حاشیهنشینی، اعتیاد، فساد اداری، بیکاری، فقر)، رسانه و انتخابات بوده که آثار رسیده در این بخش به صورت جداگانه بررسی شده و از رسانهای که بیشترین آثار را در هر یک از موضوعات فوق داشته باشد تجلیل خواهد شد.
به گفته وی، ارسال اصل و یا تصویر چاپ شده آثار در این بخش به دبیرخانه الزامی است.
معاون امور فرهنگی و قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، در مورد ضوابط و مقررات شرکت در این جشنواره اعلام کرد: آثاری در جشنواره شرکت داده میشوند که در فاصله زمانی ابتدای تیر ماه ۹۵ تا پایان خرداد ماه ۹۶ در یکی از سرپرستیهای نشریات سراسری، نشریات استانی، خبرگزاریها و پایگاه خبری استان منتشر شده باشد. همچنین نام صاحب اثر باید در صفحه منتشره قید شده و مطالب با امضای مستعار پذیرفته نمیشود. افرادی که آثار آنها با نام مستعار و کد ثبت میشود باید به تایید مدیر مسئول رسانه برسد.
وی تاکید کرد: نمایندگیهای نشریات سراسری و خبرگزاریها به منزله مدیرمسئول رسانه شناخته نمیشوند و آثار با نام مستعار باید توسط مدیرمسئول در مرکز تایید شود.
قاسمی مطالب مربوط به رسانههای فاقد مجوز و همچنین بولتنهای داخلی را مجاز به شرکت در جشنواره ندانسته و افزود: هر متقاضی مجاز به شرکت در ۳ بخش از جشنواره است و در هر بخش میتواند حداکثر تا ۲ اثر را بارگذاری کند که در مجموع ۶ اثر پذیرفته میشود، در صورت ارسال آثار بیشتر، دبیرخانه جشنواره آثار دریافتی را به صورت تصادفی انتخاب و بقیه را حذف خواهد کرد.
این مقام مسئول در خصوص داوری آثار رسیده نیز گفت: رسیدگی به آثار یک مرحلهای و توسط هیئت داوران جشنواره خواهد بود، هیئت داوران امکان ارسال اثر به جشنواره را نداشته و قاعده داوری بدین ترتیب خواهد بود که برای رد یا تایید هر اثر، نظر نصف به علاوه یک رای هیئت داوران تعیینکننده خواهد بود.
به گفته قاسمی، برندگان هر بخش بر اساس تعداد اعضای شرکتکننده در آن بخش بوده و در صورت حضور بیش از ۱۵ نفر شرکتکننده، نفرات اول، دوم و سوم انتخاب خواهد شد، در صورت حضور ۱۰ تا ۱۵ نفر شرکتکننده، نفرات اول و دوم انتخاب شده و در صورت حضور بین ۵ تا ۱۰ نفر شرکتکننده فقط یک نفر برگزیده خواهد شد. تعداد آثار کمتر از مقدار تعیین شده، در بخشهای دیگر ادغام یا حذف میشود.
وی با اشاره به جوایز جشنواره نیز اعلام کرد: در بخش آزاد نفرات اول هر رشته، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۸۰۰ هزار تومان جایزه نقدی، نفرات دوم هر رشته، لوح تقدیر و مبلغ ۶۰۰ هزار تومان جایزه نقدی و نفرات سوم در هر رشته نیز لوح تقدیر و مبلغ ۴۰۰ هزار تومان جایزه نقدی دریافت میکنند. در بخشهای موضوعی جشنواره نیز رسانه برتر تجلیل خواهد شد.
مراسم اختتامیه این جشنواره همزمان با روز خبرنگار در ۱۷ مردادماه برگزار شده و متقاضیان شرکت در جشنواره میتوانند با مراجعه به سایت zanjan.pressfestival.ir آثار خود را تا تاریخ ۲۰ تیرماه در این سایت بارگذاری کرده و همچنین به صورت چاپ شده به دبیرخانه ارسال نمایند.
46