نصیبه محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همه اشخاص باید بدانند به چه نوع دردهایی در قفسه سینه اهمیت بدهند، ماهیت درد چگونه باشد تا جدی گرفته شود.
وی یکی از شایع ترین عللی که موجب مراجعه افراد به بخش های اورژانس می شود را درد قفسه بیان کرد و یادآورشد: 15 تا 50 درصد این مراجعات با اینکه مربوط به علل قلبی است، حتی امکان دارد در مراکز درمانی هم شناخته نشود.
متخصص قلب و عروق در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان، با تاکید بر اینکه این دردهای مربوط به قلب بستگی به نوع تظاهر درد قفسه سینه بیمار دارد، گفت: به طور معمول دردی که مربوط به قلب است ماهیت آن احساس فشار و درد در قفسه سینه خلف جناق است که امکان دارد به بازوی چپ و فک تحتانی نیز انتشار یابد و با فعالیت درد تشدید و با استراحت بهبود پیدا کند.
محمدی ادامه داد: گاهی این دردها با قرص های زیر زبانی برطرف می شود و این مساله در همه موارد حتمی نیست.
وی اظهارکرد: گاهی ممکن است دردهای مربوط به قلب علائم غیر معمولی در افراد مسن، بانوان، دیابتی ها و بیماران خاص داشته باشد که این دردها خود را به صورت تنگی نفس، تپش قلب و کاهش سطح هوشیاری نشان می دهد.
محمدی با تاکید بر اینکه ماهیت درد خیلی مهم به شمار می رود، خاطرنشان کرد: دردهایی که در قفسه سینه با تنفس، سرفه کردن و حرکت کردن تشدید پیدا می کند، به طور معمول ربطی به دردهای قلبی ندارد و علل دیگری برای آن وجود دارد و دردی که با لمس قفسه سینه شدت پیدا می کند به ضرر درد قلبی است.
متخصص قلب و عروق در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان ادامه داد: علائم درد در قفسه سینه، تنگی نفس، تپش قلب، تهوع و استفراغ، تعریق و یا درد شانه می تواند فقط مربوط به حمله قلبی باشد که برای بیمار اتفاق افتاده است.
محمدی تاکید کرد: این موارد بیان شده در بین افراد مسن، خانم ها و بیماران دیابتی و یا صعب العلاج شایع تر است.
وی ادامه داد: امروزه سن بیمارهای قلبی به سنین پایین تر کاهش یافته که علت آن افزایش فاکتورهای خطر همچون کاهش تحرک، افزایش وزن، پشت میز نشینی است که باید رفع این موارد بیان شده جدی گرفته شود.
متخصص قلب و عروق در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان با تاکید بر اینکه دردهای قفسه سینه بسیار حساس است که باید پیگری شود، گفت: افرادی که دارای سابقه فامیلی بیماری قلبی، دیابتی و پر فشاری خون دارند باید این بیماری را جدی بگیرند.
محمدی اظهارکرد: به طور معمول بیماری قلبی قبل از سن یائسگی زنان، در آقایان شایع تر است و با افزایش سن، ابتلا به این بیماری افزایش و با وقوع سن یائسگی خطر ابتلای بانوان نیز بیشتر می شود.
وی یادآورشد: یائسگی زنان موجب کاهش اثرات حفاظتی هورمون ها می شود و با این روند بیمارهای قلبی در بین آنان شیوع پیدا کرده و با مردان برابری می کنند.
متخصص قلب و عروق در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان گفت: قبل از رسیدن زنان به سن یائسگی بیمارهای قلبی بین مردان 10 سال بیشتر از زنان است، اما بعد از این دوره زنان همپایه مردان می شوند.
7325/8068
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی** انتشار دهنده : اسماعیل جهانبخش
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.