به گزارش ایرنا، رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان روز شنبه در مراسم هفته سلامت که در دبیرستان عفاف زنجان برگزار شد، گفت: توجه به تحرک، تغذیه و روان سالم ضامن سلامتی اشخاص در جامعه است.
علیرضا بیگلری با بیان اینکه طول عمر انسان ها از 47 به 80 سال ارتقا یافته است، یادآورشد: این میزان طول عمر به ترتیب برای سال های قبل و بعد از انقلاب است که به واسطه ریشه کنی بیماری های واگیر محقق شده است.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب در کنار 2 پزشک خارجی یک پزشک ایرانی بود که در زمان حاضر حتی یک پزشک غیر ایرانی در حوزه بهداشت و درمان ایران فعالیت نمی کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: در بعد پیشرفت و ارتقا خدمات بهداشتی درمانی در سطح کشور در رقابت با دولت های پیشرفته و اروپایی هستیم.
بیگلری با بیان اینکه دولت تدبیر و امید نظام سلامت را در اولویت های برنامه های خود قرار داده است، افزود: این طرح با هدف کاهش هزینه های پرداختی مردم، ارتقای تجهیزات درمانی و دسترسی عادلانه همه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی اجرایی شد.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون همه ساکنان مناطق روستایی محروم استان زنجان و 170 هزار نفر از ساکنان حاشیه شهرها دسترسی آسان و عادلانه ای به مراکز خدماتی و بهداشتی دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان، از کاهش قابل توجه میزان مرگ و میر مادران باردار و نوزادان در سطح کشور و استان خبرداد و گفت: این مساله به واسطه ارتقا خدمات بهداشتی و درمانی و دسترسی آسان به این مراکز محقق شده است.
بیگلری با بیان اینکه هم اکنون 92 درصد از خانواده ها در استان زنجان تحت پوشش خدمات مراکز بهداشتی و درمانی در مناطق شهری و روستایی هستند که این استان در این باره جزو 6 استان پیشرو در سطح کشور است.
وی ادامه داد: هم اکنون 226 پروژه بهداشتی و خدمات درمانی در استان زنجان در دست اجراست که این پروژه ها با قراردادهای سه جانبه استانداری زنجان، دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت و درمان اجرایی می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: بر اساس طرح بازنگری وضعیت سلامت استان نیز زنجان یکی از پنج استانی است که به لحاظ بیماری های دیابتی، چاقی و سرطان ها وضعیت بهتری دارد.
بیگلری، مصرف دخانیات و کمبود مصرف ماهی و سبزیجات را از مهمترین مقوله هایی بیان کرد که باید مصرف دخانیات کاهش و ماهی و سبزی ها افزایش یابد.
به گفته وی، خود مراقبتی نیازمند روزانه نیم ساعت ورزش، تحرک و تعذیه سالم است که باید 2 سم نمک و شکر که کوتاه کننده عمر هستند از برنامه غذایی حذف شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان پرهیز از معاشرت با دوستان ناباب، قدرت نه گفتن و مطالعه را از مهمترین راه های گریز از افسردگی عنوان کرد.
بیگلری اظهارکرد: 16 درصد از خانم ها و 10 درصد از آقایان مشکل افسردگی دارند که باید مراقب باشیم در این دام نیفتیم.

** تحرک موجب ریشه کنی افسردگی است
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در ادامه گفت: در دولت تدبیر و امید اتفاق خوشایندی در سطح مدارس اتفاق افتاد که طرح های حیات پویا و المپیادهای ورزشی برگزار شد که نقش قابل توجهی در افسردگی دارد.
ذبیح الله تاراسی تاکید کرد: هم اکنون میزان افسردگی در مدارس کاهش یافته و اجرای برنامه های مفرح و بانشاط در مدارس قابل توجه است.
وی یادآورشد: عادت به ورزش روزانه موجب ریشه کنی افسردگی در افراد می شود و بر اساس نظر محققان حتی باعث کاهش افسردگی افرادی که تماشاگر هستند نیز است.
هفته سلامت از یکم تا هفتم اردیبهشت با شعار 'زندگی سالم با نشاط و امید' است که نخستین روز از این هفته با عنوان تحرک بدنی، تفریحات سالم و فعالیت گروهی با همایش پیاده روی عمومی، راه اندازی اتوبوس مرکز جامعه خدمات سلامت سیار و عیادت از بیماران بستری در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان آغاز شد.
دومین روز از هفته سلامت نیز با توزیع تغذیه سالم در بین دانش آموزان دبیرستان عفاف زنجان و افتتاح نمایشگاه هفته سلامت در کارخانه کبریت شهرداری این شهر بود.
7325/6085
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی ** انتشار دهنده: رویا رفیعی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.