اسماعیل قلی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای فروردین ماه امسال تاکنون شکار پستانداران را نداشتیم و در این مدت فقط پنج قطعه کبک از سوی شکارچیان خاطی شکار شدند.
وی اظهار داشت: این پرندگان زیبا در طبیعت شهرستانهای ایجرود و ابهر، طعمه شکارچیان شدند که متخلفان دستگیر و به منظور اعمال قانون به مراجع قضایی تحویل شدند.
قلی زاده، تعداد تخلفات شروع به شکار را پنج مورد اعلام کرد و افزود: طی مدت یاد شده در مجموع یک قبضه سلاح شکاری غیرمجاز و سه قبضه مجاز از سوی محیط بانان این استان کشف و ضبط شد.
وی تصریح کرد: در این مدت (ابتدای فروردین تاکنون) در مجموع ۲۰ فرد خاطی به جرم تخلفات مختلف اعم از شکار غیرمجاز، تخریب طبیعت و حفر چاه غیرمجاز، دستگیر شدند.
قلی زاده اظهار داشت: محدودیت هایی چون بیماری کرونا، افزایش جرایم صید و شکار از یک طرف و همچنین فصل جفت گیری و آشیانه گذاری و دوران آبستنی پستانداران در کاهش شکار حیات وحش این استان بی تاثیر نبوده است.
پارسال (سال ۹۸) تعداد ۳۱ راس پستاندار شامل پنج راس کل و بز، ۲ راس قوچ و میش، یک راس آهو، ۱۹ سر خرگوش، سه قلاده روباه و یک قلاده گرگ و ۱۴۷ قطعه پرنده شامل کبک، کبوتر چاهی، مرغابی، سار و چکاوک و ۷۶ قطعه انواع ماهی رودخانهای در این استان طعمه شکارچیان متخلف شدند.
منطقه حفاظت شده سرخ آباد در شهرستانهای زنجان و طارم به مساحت ۱۲۲ هزار و ۶۱۸ هکتار از سال ۱۳۷۵ تحت حفاظت محیط زیست زنجان قرار گرفته است و آهو، پلنگ، پازن، گراز، خرس قهوهای، سمورسنگی، سنجاب زمینی، رودک، کبک دری، هوبره، عقاب، شاهین، دال، غاز خاکستری، خوتکا، لک لک سفید، باکلان، افعی البرزی، افعی شاخدار ایرانی، افعی زنجانی و ماهیانی نظیر کپور، سیم و اسبله، نیز از جمله جانوران این منطقه است.
منطقه حفاظت شده انگوران نیز با مساحتی برابر با ۹۲ هزار و ۲۹۷ هکتار از سال ۱۳۴۹ تحت حفاظت بوده و این منطقه زیستگاه مناسبی برای قوچ و میش ارمنی و پازن است دیگر گونه های جانوری منطقه نیز شامل 'خرس قهوه ای، روباه معمولی، سیاهگوش، سمور سنگی، کبک دری، کبک چیل، باقرقره، سار، دال، شاه بوف، غاز خاکستری، تنجه، آنقوت، حواصیل، خوتکا، اگرت بزرگ، افعی زنجانی، لاک پشت افغانی و ماهیانی از جمله سفید رودخانه ای، سس، زرده پر، اسبله است.
منطقه شکار ممنوع فیله خاصه از توابع بخش قره پشتلو و زنجانرود در شهرستان زنجان قرار دارد که از سال ۸۶ جزو مناطق شکار ممنوع استان زنجان اعلام شد و وسعت آن ۱۱۰ هزار و ۵۳۲ هکتار است و آهوی ایرانی، گراز، سمور سنگی، پرندگانی چون کبک، باقرقره، انواع پرندگان شکاری، انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر زمستانی و انواع خزندگان در این منطقه وجود دارد.
منطقه شکار ممنوع خرمنه سر که از اول آبان سال ۸۱ شکار ممنوع اعلام شده و حیات وحش آن شامل کل و بز، خرس قهوه ای، پلنگ، سیاه گوش، گرگ، کفتار، گراز، کبک دری، کبک چیل، طرلان، دلیجه، شاه بوف، عقاب طلایی و انواع پاسری فرمها است.
منطقه شکار ممنوع خراسانلو با منطقه حفاظت شده باشگل تاکستان همجوار و زیستگاه بیش از ۱۳ نوع پستاندار از جمله قوچ و میش ارمنی و البرزی، آهو، پلنگ، خرس قهوهای، و سیاه گوش و ۲۲ گونه از انواع پرندگان چون کرکس، قرقی، سینه سرخ ایرانی، دلیجه، سارگپه، است
در پناهگاه حیات وحش انگوران در شهرستان ماهنشان نیز گونه های جانوری همچون کل و بز، خرس قهوه ای، گرگ، سیاه گوش، کفتار، روباه معمولی، کبک دری، کبک، دلیجه، عقاب، شاهین، اگرت بزرگ، انواع کوکرها، خوتکا، اردک سرسبز، درنا، باکلان، حواصیل، افعی زنجانی، افعی دماوندی، کورمار، لاک پشت برکه ای و ماهیانی چون زرده پر، سس ماهی، سفید رودخانه ای و اسبله، زیست می کنند.
در زمان حاضر ۱۰ پاسگاه محیط بانی و سرمحیط بانی نیز در مناطق تحت مدیریت و شکار ممنوع این استان وجود دارد که چهار باب از این پاسگاه ها در منطقه حفاظت شده سرخ آباد، سه باب در منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران، یک باب در منطقه شکار ممنوع فیله خاصه، یک باب در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر و یک باب نیز در منطقه شکار ممنوع خراسانلو در شهرستان ابهر، واقع هستند.