علی یگانهفرد در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه چند سالی است که محور اصلی شعار سال، حول تولید و مسائل اقتصادی است، افزود: سال گذشته نسبت به سالهای گذشته، دولت حمایت بیشتر و بهتری از وضعیت تولید به عمل آورد و شاهد بازگشت برخی از واحدهای تولید به چرخه تولید بودیم.
وی تصریح کرد: امسال با شرایطی که به دلیل شیوع ویروس کرونا با آن مواجه هستیم، وضعیت تولید نیز از آن تاثیر پذیرفته و از ابتدای امسال تاکنون شرایط مطلوبی را در این زمینه پشت سر نگذاشتهایم.
رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان با تاکید بر اینکه الزاماتی برای جهش تولید مورد نیاز است، ادامه داد: این الزامات در سالهای گذشته نیز برای تولید بوده، به همین خاطر معتقدیم برای تحقق جهش تولید به معنای واقعی کلمه، دولت باید بیش از گذشته در این زمینه پای کار بوده و دغدغههایی از جمله بحث مالیات، تسهیلات بانکی، تامین اجتماعی و … را که همواره سدی در برابر تولید بوده، رفع کند.
یگانه فرد یادآور شد: همه این دغدغهها جزو مشکلاتی بوده که بخش خصوصی همواره با آن دست به گریبان بوده و هر سال به این دغدغهها افزوده میشود، هر چند دولت در سال گذشته گامهای متفاوتتری نسبت به کم کردن این دغدغهها برداشت و امیدواریم امسال نیز این روند تداوم داشته و بخش تولید بتواند با فراغ بال بیشتری در این عرصه فعالیت کند.
وی با بیان اینکه اکثر مصوباتی که در جلسات مختلف از جمله جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی به تصویب میرسد، به مرحله اجرایی نمیرسد و همه این مصوبات در حد مکتوب و بایگانی شدن باقی مانده است، اظهار کرد: یکی از دغدغههای بخش خصوصی این است که در جلساتی که برای رفع این مشکلات تشکیل میشود، حرفهای خوبی مطرح میشود اما به مرحله عملیاتی نمیرسد. در بسیاری از جلسات این موضوع را مطرح میکنیم که خواهان مصوباتی کمتر هستیم اما انتظار داریم این مصوبات به مرحله اجرایی برسد.
رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان تاکید کرد: بیتردید اگر بخش خصوصی در رسیدن به خواستههای خود از سوی دولت، با ناکامی مواجه میشود، بخشی از این ناکامیها به واسطه کمبود منابع مالی است، این در حالی است که بیشترین دغدغههای عرصه تولید نیز به منابع مالی بازمیگردد و مباحث مالیاتی و صادراتی در اولویتهای بعدی قرار دارد.
یگانه با بیان اینکه تولید نباید محدود به تولید شود، بیان کرد: بلکه باید زمینه را برای صادرات محصولات تولیدی فراهم کنیم، به همین خاطر یکی از ضرورتهای دستیابی به جهش تولید، اهتمام به صادرات محصولات تولیدی است و اگر بتوانیم مشکلاتی که پیش روی صادرات محصولات تولیدی وجود دارد را مرتفع کنیم، قادر خواهیم بود گام بلندی در راستای تحقق شعار سال برداریم.
رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان با اشاره به اینکه با توجه به اینکه شرکتهای بزرگ یا دولتی و یا خصولتی هستند و همین مسئله باعث شده است تا دولت بخش خصوصی را زیاد جدی نگیرد، افزود: اگر بخواهیم وضعیت و تعامل بخش خصوصی با دولتی را ارزیابی کنیم، میتوان نیمنگاهی به کشور همسایه یعنی ترکیه انداخت. در این کشور به بخش خصوصی بها داده شده و همین امر باعث شده تا شرکتهای بزرگ در این کشور شکل گیرد، این در حالی است که در ایران شرکتهای بزرگ شکل نگرفته است.
یگانه ادامه داد: در ایران نیز اگر زمینه برای فعالیت گسترده بخش خصوصی فراهم شود، بیتردید این بخش قادر خواهد بود کارهای زیادی در راستای رونق اقتصاد ملی انجام دهد اما تا به امروز این اتفاق رخ نداده است، با وجود اینکه محور اصلی شعارهای سال، حول محور مسائل اقتصادی بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان با بیان اینکه برای صادرات در سالجای برنامه اتخاذ و نقشه راه تدوین شده است، خاطرنشان کرد: به دلیل مسائلی که این روزها شاهد آن هستیم، این برنامهریزی و نقشه راه هنوز عملیاتی نشده است اما حداقل این قول را میتوانیم بدهیم که قادر هستیم با این برنامهریزی، صادرات خود را نسبت به سال گذشته دو برابر کنیم.