مدیرکل انتقال خون استان زنجان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به غربالگری اهدا کنندگان خون در زنجان گفت: برای شناسایی مبتلایان، در بدو ورود به مراکز اهدای خون پرسشنامه ای در اختیار مراجعان قرار می گیرد و افرادی که علائم سرماخودرگی، آنفلوانزا و یا مشکوک به کووید ۱۹ داشته باشند، پایش می شوند.
دکتر سیامک اسدی افزود: در این پرسشنامه مراجعانی که به مناطق شیوع بیماری مسافرت کرده و یا خانواده هایشان علائمی مشابه را داشته باشند نیز به مدت یک ماه از اهدای خون معاف می شوند که پس از گذشت این مدت برای این کار دعوت می شوند.
وی اضافه کرد: همه مراجعه کنندگان به لحاظ این بیماری مورد غربالگری قرار می گیرند و تب مراجعه کنندگان نه در اتاق معاینه که در بدو ورود اندازه گیری می شود و در صورت نبود موارد خاص، برای انجام معاینات و مشاوره ها مورد پذیرش قرار می گیرند که انجام این اقدامات بسیار ارزشمند است و می توان چنین الگویی را در دیگر دستگاههای اجرایی نیز اجرا کرد.
اسدی ادامه داد: این کار می تواند ااگویی برای دیگر دستگاهها باشد و می توان با تب سنجی و تکمیل پرسشنامه این کار مهم را انجام داد که کمک بسزایی در مهار این بیماری در سطح استان و کشور دارد.
وی با اشاره به اقدامات حفاظتی این اداره کل در راستای پیشگیری از بیماری کرونا در استان اضافه کرد: از زمان آغاز شیوع این بیماری در کشورمان، این اداره کل اقدامات حفاظتی از قبیل استفاده از وسایل یکبار مصرف را که از قبل بوده و طبق پروتکل قبلی، در هر شیفت سه بار نسبت به نظافت و ضدعفونی مراکز اهدای خون مبادرت می شود.
اسدی افزود: با توجه به اقدامات پیشگیرانه جدی تر، تعداد دفعات نظافت و ضد عفونی مراکز روزانه به چهار بار افزایش یافته است که این مهم تا پایان مهار بیماری همچنان ادامه دارد.
وی اضافه کرد: در پایگاه انتقال خون استان برای خدمات رسانی بهتر، رعایت اصول و نکات بهداشتی کمترین ارتباط بین پرسنل و اهدا کننده وجود دارد.
این مسؤول با تاکید بر اینکه اهداکنندگان زنجانی در شرایط حساس کنونی همراه انتقال خون استان باشند، افزود: این قشر یاریگر انتقال خون استان در امر تامین ذخایر خونی باشند تا با همدلی و همبستگی ملی بر این بیماری نیز غلبه کنیم.
وی اظهار داشت: شیوع بیماری کرونا در بسیاری از استان های کشورمان هر چند، بر شمار مراجعه کنندگان اهدای خون تاثیر نامطلوبی گذاشته است اما در زمان حاضر دخایر فراورده های خونی استان زنجان پاسخگوی مراکز درمانی بوده و مشکلی در این بخش وجود ندارد.
این مسؤول ادامه داد: متاسفانه جو روانی حاکم در ارتباط با بیماری ویروس کرونا، موجب استرس و اضطراب گروههای مختلف جامعه و اهدا کنندگان خون شده است و در این میان همراهی رسانه های گروهی سهم بسزایی در به حداقل رساندن این نگرانی دارد چراکه، نیاز به فرآورده های خونی در تمام روزهای سال وجود دارد.
اسدی ابراز امیدواری کرد، با همراهی مردم و مسؤولان این بیماری هر چه زودتر کنترل و مهار شود که عزم ملی موید این مساله مهم در کشور است.
سالانه ۶۰ هزار واحد فرآورده خونی در این استان تولید و در مراکز بیمارستانی استفاده می شود.
۹۴ درصد اهدا کنندگان خون در استان زنجان را مردان و بقیه را زنان تشکیل می دهند.