دکتر مهین فرهادی زاد، روز یکشنبه در نشست با روئسا و نواب روئسای هیاتهای ورزشی استان زنجان که در سالن جلسات اداره کل ورزش و جوانان این استان برگزار شد به تاثیرات مهم ورزش در سلامت افراد و جامعه اشاره کرد و با بیان اینکه نیاز حرکتی بانوان را همه حس می کنند، افزود: سلامت بانوان موجب ارتقای سطح سلامت خانواده و جامعه میشود و به همین خاطر زمینه و بستر برای ورزش این قشر از جامعه باید بیش از پیش فراهم شود.
وی با بیان اینکه تربیت و آموزش فرزندان توانمند و بانشاط، موفقیتها را در جامعه ایجاد میکنند، اظهار داشت: باید تعادل خوب و مناسب بین فعالیت مردان و زنان در جامعه ایجاد شود و فضای لازم و کافی برای فعالیت ورزشی بانوان در اختیارشان قرار گیرد.
فرهادی زاد با بیان اینکه زنان از توانمندی ها و ظرفیت های بالایی برخوردار هستند، افزود: این قشر از جامعه، باید استحکام خانواده را در نظر گرفته و از آن مراقبت کنند و در این میان لازم است مردان خانواده نیز فضای لازم برای فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و ورزشی آنان فراهم سازند.
وی، حمایت و توجه جدی به بانوان را کاری مهم و ارزشمند خواند و تصریح کرد: اگر بانوان مورد حمایت بهتر و بیشتری قرار بگیرند در این صورت آنان با دلگرمی بیشتر در فضاهای بیرون از منزل حضور مییابند.
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه بانوان ایران در عرصه ورزش، تاکنون فخرآفرینیهای بسیار کردهاند، گفت: اگر نیاز باشد برای ارتقای سطح ورزشکاران و مربیان زن ایران، از مربیان خارجی نیز دعوت و استفاده خواهد شد.
فرهادی زاد به اجرای طرح ساختار قامتی زنان اشاره کرد و افزود: با اجرای مناسب طرح ساختار قامتی زنان می توان بسیاری از مشکلات جسمی آنان را برطرف کرد.
وی با بیان اینکه طرح سنجش ساختار قامتی بانوان باید با شیوه های نوین انجام شود به ورزش های ناشنوایان، نابینایان و بیماران خاص اشاره کرد و اظهار داشت: این قشر از جامعه نباید از تجهیزات و امکانات ورزشی که در سلامت و شادابی آنان تاثیر بسزا دارد محروم باشند.
فرهادی زاد بابیان اینکه بانوان را نباید در مسیر فعالیتهای ورزشی و اجتماعی، تنها گذاشت، تاکید کرد: باید در این مسیر سالن های ورزشی مناسب نیز در اختیار بانوان قرار داد.
وی ادامه داد: این قشر از جامعه از توانمندی و ظرفیت های بسیار بالایی برخوردار هستند و به زیبایی کار و فعالیت می کنند اما در برخی مواقع از بیان احساسات و نیازهای خود مشکل دارند که باید مورد حمایت واقع شوند و به تامین اماکن ورزشی آنان باید فکری عاجل و جدی شود.
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان به مشکل اعتباراتی این وزارتخانه در سالجاری اشاره کرد و گفت: وزارت ورزش و جوانان نیز همانند سایر سازمان ها و دستگاه ها مشکل اعتباری داشت و نتوانست تمامی اعتبارات تخصیص یافته به خود را جذب کند که در نتیجه این باعث شد تا سر فصل اعتبارات استان ها نیز کم شود.
فرهادی زاد، پرداخت بدهی ورزشکاران و اشتغال به کار قهرمانان ورزشی را ضروری خواند و به طرح های ورزشی آماده افتتاح در دهه فجر امسال اشاره کرد و افزود: ۳۰۰ پروژه ورزشی در طی ایام دهه فجر امسال افتتاح و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت که قریب ۷۰ درصد سالن های ورزشی حاصل از این طرح ها برای بانوان و مردان به صورت مشترک است که این نشان از توجه به قشر بانوان است.
وی با بیان اینکه بانوان ورزشکار نیازمند ارتقای سطح دانش فنی و تخصصی هستند، اظهار داشت: ورزشکاران و مربیان زن برای کسب دانش تئوری می توانند با هماهنگی اداره کل ورزش و جوانان و حراست، در کلاس مردان حضور یابند اما مردان نمی توانند در کلاس تمرین عملی بانوان شرکت کنند.
فرهادی زاد، با بیان اینکه توجه ما به ورزش همگانی در جهت سلامت بانوان است افزود: از فدراسیون ها و هیات های استانی نیز انتظار می رود در کنار قهرمانی به ورزش های همگانی نیز توجه ویژه و وافر داشته باشند.