مدیرکل بهزیستی استان زنجان روز پنجشنبه در این خصوص به خبرنگاران افزود: سازمان های مردم نهاد و خیریه ها در همه نقاط شهری و روستایی تاثیرگذار هستند و چنانچه دستگاه های اجتماعی در یک همکاری مشترک خدمت رسانی مردم را از طریق این موسسات به انجام رسانند با حداقل هزینه و حداکثر کارآمدی خدمات مورد نظر به مردم می رسد و در نتیجه رضایتمندی مردم افزایش می یابد.
محمد محمدی قیداری، با اشاره به اینکه نهادهای مردمی و خیریه ها بیشترین تماس و ارتباط را با اقشار آسیب پذیر جامعه دارند و مورد اعتماد مردم هستند اضافه کرد: بنابراین در صورت مشارکت دستگاه های اجرایی و نهادهای مردمی و برقراری یک همکاری سازنده، بسیاری از آسیب های اجتماعی قابل کنترل و سازماندهی می شوند.
این مسؤول در خصوص ابهامات موجود در معافیت مالیاتی موسسات خیریه گفت: مراجعه نکردن سمن ها به دفاتر امور مالیاتی و تسلیم نکردن اظهار نامه مالیاتی به منزله تخلف تلقی خواهد شد.
وی یادآوری کرد: لذا سازمان های مردم نهاد جهت استفاده از معافیت مالیاتی باید نسبت به ارایه اظهار نامه مالیاتی اقدام کنند.
محمدی افزود: سازمان های مردمنهاد پس از اخذ پروانه فعالیت و ثبت حقوقی، جهت استفاده از معافیت مالیاتی باید به دفاتر سازمان امور مالیاتی مربوطه مراجع و اقدام به تسلیم اظهار نامه مالیاتی کنند.
وی اضافه کرد: پس از تسلیم اظهار نامه مالیاتی به همراه مدارک مثبت دال بر فعالیت عام المنفعه و غیر انتفاعی مثل اساسنامه و پروانه و سند ثبت سازمان، کارشناسان سازمان امور مالیاتی پس از بررسی و تایید فعالیت غیردولتی و عام المنفعه و غیر انتفاعی سمن، نسبت به صدور معافیت مالیاتی برای سازمان مردم نهاد اقدام می شود.
محمدی، آگاهی از قوانین مالیاتی و شرکت در سمینارها و آموزش های لازم، داشتن پرونده مالیاتی و آگاهی از روند آن، بهره مندی از مشاور مالیاتی، آگاهی از مالیات های تکلیفی، واحد حسابداری و تحریر دفاتر قانونی و رعایت آیین نامه تحریر دفاتر را از مهمترین راهکار استفاده از معافیت ها و مساعدت های مالیاتی نحوه نگهداری دفاتر قانونی و پیاده سازی سیستم کنترل داخلی مناسب اعلام کرد.