معاون توانبخشی بهزیستی استان زنجان روز یکشنبه در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: با اقدامات انجام گرفته مرکز آموزشی- توانبخشی اوتیسم کوشان زنجان تنها مرکز تخصصی بهزیستی در استان است که به امور کودکان مبتلا به اوتیسم در امر غربالگری، تشخیص، درمان، آموزش، مددکاری و غیره می پردازد.

فرهاد میرزایی افزود: افراد دارای اختلال اوتیسم که در مرکز آموزشی روزانه پذیرش می شوند، در رده سنی ۶ تا ۲۸ سال قرار دارند که در خصوص مبتلایان سایر سنین این مجوز نیز به تنها مرکز  مستقر استان داده شده است که در صورت نیاز در ساعات بعد از ظهر به آنها نیز خدمات آموزشی توانبخشی ارائه شود.

وی اضافه کرد: این مرکز مراجعات اوتیسمی کل استان به بهزیستی را تحت پوشش قرار می‌دهد و در  زمان حاضر ۳۰ کودک و نوجوان جامعه هدف در استان شناسایی شده که از خدمات این مرکز استفاده می‌کنند و در این ارتباط تمهیداتی جهت آموزش والدین کودکان مبتلا به اوتیسم نیز وجود دارد تا آنان ضمن نگهداری، آموزش فرزند خود را در منزل انجام دهند.

این مسؤول ادامه داد: مراکز روزانه آموزشی متشکل از افراد منتخب بهزیستی است منوط به اینکه امکان ادامه تحصیل در مدارس آموزش و پرورش استثنایی برای آنان وجود نداشته باشد و در این صورت همه مراکز آموزشی روزانه زنجان به‌صورت کاملا تخصصی‌تر  خدمات توانبخشی ارائه می دهند.

وی اظهار داشت: اگر کودک یا فرد بزرگسالی در کمیسیون پزشکی به عنوان یک فرد معلول شناخته شود تمام امکانات توانبخشی در اختیارش قرار می‌گیرد که کودکان اوتیسم نیز در محدوده مقررات موجود هستند و تحت حمایت‌های بهزیستی قرار می‌گیرند.

میرزایی افزود: تشخیص درصد مبتلایان در سطح استان کار دشواری است، چرا که به علت وجود طیف‌های بسیار مختلفی از اوتیسم تفکیک کردن آنان امری دشوار بوده و نیاز به مشاوره های تخصصی بیشتری دارد.

وی اضافه کرد: مربیان آموزش دیده و کارشناسان متخصص بصورت گروهی بر روی مبتلایان به بیماری مذکور کار می‌کنند و به گفتار درمانی و کار درمانی آنها نیز می‌پردازند.

به گفته معاون توانبخشی بهزیستی استان زنجان تکنیک‌های خاص جهت آموزش این افراد به کار گرفته می‌شود، البته برخی از بیماران اوتیسم، از ضریب هوشی بسیار بالایی برخوردار هستند که در صورت توجه، آنان می توانند پیشرفت های چشمگیری داشته باشند.

وی با اشاره به  وضعیت معافیت مبتلایان به اختلالات طیف اوتیسم، نیز گفت: افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم مانند سایر گروه های دارای معلولیت می توانند با ارائه مدارک پزشکی و مدارک حوزه توانبخشی بهزیستی مبنی بر ابتلا به اوتیسم از معافیت خدمت وظیفه عمومی بهره مند شوند.

 اوتیسم نوعی اختلال روانی است که مبتلایان به آن برای ایجاد رابطه قابل فهم با دیگران مشکل دارند و مبتلایان بیشتر از ناتوانی های دیگری نیز رنج می برند که مربوط به یادگیری است.

طبق آمارهای ارائه شده یک درصد افراد جامعه مبتلا به اوتیسم هستند، بازی نکردن با کودکان همسن، بدخوابی، شرکت نکردن در بازی های اجتماعی از جمله علایم اوتیسم در کودکان اعلام شده است.

بر این اساس هدف از راه اندازی این مراکز کمک به ایجاد تعامل کودکان مبتلا به این اختلال با دنیای بیرون، از طریق مولفه های درمانی مختلف اعم از گفتار درمانی، رفتار درمانی، کار درمانی، موسیقی درمانی و بازی درمانی است.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی انجمن اوتیسم ایران به ازای هر ۶۵ تولد در کشورهای توسعه یافته یک کودک با اختلال اوتیسم متولد می شود که این نسبت در ایران یک کودک به ازای هر ۱۵۰ تولد است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.