شهرام طهماسبی روز چهارشنبه در کارگروه اشتغال استان افزود: شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی به عنوان تامین‌کننده و مصرف‌کننده آب باید طوری تعامل، طراحی و برنامه‌ریزی کنند که با رعایت الگو به مصرف بهینه آب در جهت افزایش بهره‌وری برسیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میانگین سرانه درآمد استان زنجان حدود ۲ میلیون تومان از میانگین کشوری پایین‌تر است که باید بتوانیم آن را جبران کنیم.

طهماسبی اظهار داشت: این رقم زمانی به دست می‌آید که برای توسعه استان و افزایش بهره‌وری از منابع برنامه‌ریزی کنیم، تحلیل درستی از بخش‌های اقتصادی داشته و به نظام اقتصادی کارآمدتر نیز دسترسی داشته باشیم.

مصرف منابع آبی را حداقل باید ۲۷ درصد کاهش دهیم

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان نیز گفت: با توجه به اینکه ۸۷.۶ درصد منابع آبی کشور در بخش‌های مختلف مصرف می‌شود از لحاظ آبی در شرایط بحرانی قرار داریم که برای خروج از این بحران باید مصرف منابع آبی را حداقل ۲۷.۶ درصد کاهش دهیم.

یوسف رضاپور با بیان اینکه میزان مصرف منابع آبی استان نیز برابر با کشور بوده و درواقع به میزان تمام منابع، مصارف داریم، اظهار داشت: محور اصلی طرح سازگاری با کم‌آبی، تهیه طرح عملیاتی برای مصرف بهینه آب است.

وی خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی، هشت درصد در شُرب و بهداشت و ۲ درصد نیز در صنعت است.

رضاپور افزود: در بخش صنعت با توجه به مصرف پایین، امکان کاهش وجود ندارد و در شرب و بهداشت نیز به دلیل افزایش جمعیت و تقاضا نمی‌شود کم کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با بیان اینکه باید مصرف آب در بخش کشاورزی را کاهش داد، گفت: البته این به معنای کاهش تولید نیست بلکه اصلاح روش‌ها، افزایش بهره‌وری و بازدهی و همچنین کشت محصولاتی است که به آب کمتری نیاز دارند.

وی تصریح کرد: در طرح سازگاری با کم‌آبی، مبنا را بر این گذاشته‌ایم که مصرف منابع آبی در اختیار را از ۸۷.۶ درصد به ۶۰ درصد برسانیم.

رییس اداره امور فناوری‌های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز گفت: تاکیدات وزارت جهاد کشاورزی، افزایش بهره‌وری در تولید محصولات است که بر این اساس، همه ساله الگوی کشت و روش‌های عملیات زراعی به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

مظفر یوسفی‌پور افزود: سیاست وزارت مبنی بر کاهش سطح زیر کشت و افزایش بازدهی است.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۶۸ نوع محصول زراعی و ۲۱ نوع محصول باغی در استان زنجان کشت می‌شود.

رییس اداره امور فناوری‌های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اقدامات این سازمان در جهت اصلاح الگوی کشت، افزود: تنظیم ترکیب کشت محصولات زراعی و باغی، استفاده ار ارقام متحمل به کم‌آبی و خشکی، تغییر الگوی کشت‌های بهاره به پاییزه، اجرای طرح کشاورزی حفاظتی، توسعه روش‌های آبیاری مدرن، توسعه کشت‌های نشایی، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، توسعه کشت گیاهان دارویی و توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار بخشی از این اقدامات است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.