دکتر محمود حریری روز دوشنبه در خصوص فعالیت دوره گردها و فروشندگان واقع در منطقه گاوازنگ زنجان به خبرنگار ایرنا گفت: در صورت ساماندهی دستفروشان منطقه گاوازنگ می توان خدمات لازم را در این منطقه به شهروندان زنجانی ارائه داد اما متاسفانه نبود مرجع پاسخگویی تحقق این مهم را با چالش روبه رو کرده است.

وی اضافه کرد: این مشکل از سال ۹۳ شدت گرفته و بر همین اساس در حوزه فرمانداری و کارگروه سلامت و امنیت غذایی مطرح شده است.

حریری با بیان اینکه سال ۹۳ تنها هشت دکه به صورت آلاچیق در این محل فعال بود افزود: هم اکنون رشد قاچ گونه و سریع دستفروشان در این منطقه شهروندان را با معضل اساسی بهداشتی مواجه کرده است و از سویی دکه هایی که در گذشته در آلاچیق ها فعالیت می کردند محل فعالیت خود را بدون اخذ مجوزهای لازم یا نظارت خاصی تغییر کاربری می دهند.

حریری افزود: نبود شبکه لوله کشی آب بهداشتی در مجموعه گاوازنگ معضل دیگری است که اغلب واحدهای فعال در این زمینه با آن درگیر هستند.

وی با اشاره به اینکه در بین سالهای ۹۳ تا ۹۵ برخوردهای مقطعی توسط حوزه بهداشتی با دستفروشان این منطقه انجام گرفت، اضافه کرد: هر چند در مدت یاد شده، نسبت به ضبط و جمع آوری مواد غذایی آلوده اقدام شد اما  متاسفانه نتیجه ثمربخشی به دنبال نداشت.

رییس مرکز بهداشت شهرستان زنجان ادامه داد: طبق ساز و کارهایی در سال ۹۶، این موضوع به صورت جدی در کار گروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان مطرح و مقرر شد با تشکیل کمیته‌ای با حضور نمایندگان فرمانداری، سازمان همیاری شهرداری های استان، مرکز بهداشت، نیروی انتظامی و شهرداری اقداماتی جهت ساماندهی دستفروشان و دکه های گاوازنگ انجام شود.

این مسؤول با بیان اینکه در نهایت شیوه نامه‌ای با تولی‌گری سازمان همیاری شهرداری ها مورد توجه قرار گرفت تا برخوردهای لازم نیز انجام گیرد ادامه داد: با وجود کارهای انجام گرفته این شیوه نامه نیز به نتیجه نرسید.

وی اظهار داشت: طی سال گذشته در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی و با تشکیل هفت کمیته این موضوع به کمیته حقوقی قضایی برای پیگیری ها ارجاع داد شد که متاسفانه نتیجه بخش نبود.

حریری افزود: هم اکنون ۲۴ باب قهوه خانه و سفره خانه، ۱۰ مورد تغییر کابری منزل به سفره خانه، یک مورد سفره خانه مجوزدار و یک واحد تالار مجوزدار در این منطقه فعالیت می کنند.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر ۱۸ غرفه توسط سازمان همیاری شهرداری ها در خط غربی جاده گاوازنگ احداث شده اما هنوز بهره داری نشده و حتی مجوز برای آنها نیز صادر نشده است.

 رییس مرکز بهداشت شهرستان زنجان گفت: هم اکنون چهار خودروی سیار مواد غذایی در منطقه تفریحی گاوازنگ فعالیت می کنند که فاقد مجوز از سوی مرکز بهداشت شهرستان هستند و این موضوع به مراجع قضایی برای برخوردهای لازم اعلام شده است.

به گفته این مسؤو ل، حدود چهار دکه ثابت در خط شرقی گاوازنگ نیز فعالیت می کنند، اما موضوع  مهم افزایش تعداد منازلی است که تغییر کاربری یافته و مشغول خدمات دهی هستند.

منطقه گردشگری گاوازنگ زنجان یک مجموعه بسیار مستعد برای تقویت اقتصاد شهری و استانی، بهبود شاخص های اجتماعی در نشاط، شادابی و سلامت جامعه، ایجاد رضایتمندی در شهروندان و گردشگران و همچنین ایجاد اشتغال پایدار زود بازده است.

به دلیل مشکلات و چالش های سالهای گذشته، طی ۲ دهه اخیر، اهداف یاد شده در این منطقه تا کنون محقق نشده است، در این میان سازمان همیاری شهرداری های استان بر اساس تفویض اختیار از سوی معاون عمرانی استانداری و طبق قرارداد با اداره کل منابع طبیعی متولی اجرای این طرح مهم هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.