بازار زنجان به ۲ قسمت شرقی و غربی با عنوان بازار بالا و پایین تقسیم شده است که تنوع اجناس و کالاهای موجود در آن موجب جذب مشتریان در کنار بافت تاریخی دوره آقا محمدخان و فتحعلی شاه قاجار می شود.

بازار زنجان این روزها خلوت‌تر از تابستان و روزهای خاص است و مشتریانی که علاقه مند و شیفته بافت تاریخی و صفای بازاریان قدیمی و خوش ذوق هستند، خرید در بازار بالا و پایین را به پاساژهایی با اجناس لوکس ترجیج می دهند.

انواع مس، پارچه، کیف و کفش، عطاری ها، طلا، انوع ظرف و ظروف، فرش، میوه، خرید ویژه برای عروس و دامادها اعم از کت و شلوار و لوازم منزل در بازار زنجان موجود است و برای تامین این اقلام نیازی به خروج از آن نیست و هرکسی که وارد این مکان می شود همه وسایل مورد نیازش را با قیمت مناسب خرید کرده و با دستی پر از آن خارج می شود.

اما در نیمه دوم سال به لحاظ شرایط اقلیمی سرد و کاهش مسافران، بازار زنجان حال چندان خوشی ندارد، لذا بازاریان با همفکری و کمک بانکها برای جذب مشتری و رونق فروش در آن گام هایی برداشته اند تا همچون نوروز و تابستان شاهد تکاپوی بازار باشند و صاحبان اصناف در این محل نیز با چهره ای خندان و شاکر شب هنگام کرکره مغازه ها را پایین بکشند.

مردم باید برای رشد و توسعه شهر مشارکت کنند

رییس هیات مدیره بازار زنجان با اشاره به برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره های مختلف در بازار گفت: هدف از برگزاری این جشنواره ها، ایجاد رونق خرید و فروش در بازار زنجان و مشارکت مردم در رشد و پیشرفت شهر است.

سید محمد علویون با بیان اینکه جشنواره های بازار نوعی برنامه فرهنگی است، اظهار داشت: مسائل فرهنگی و اجتماعی زیربنای کارهای اقتصادی است.

وی با تاکید بر اینکه بازار زنجان سازمانی ترکیب یافته از صنایع دستی و تاریخ است، افزود: این مکان به لحاظ آثار تاریخی و بعد گردشگری ظرفیت های قابل توجهی دارد که مغفول مانده است.

رییس هیات مدیره بازار زنجان گفت: با برگزاری جشنواره، گردشگری و خرید و فروش در بازار زنجان رونق می گیرد و شاهد پویایی آن خواهیم بود.

علویون با بیان اینکه برای نخستین بار در سال ۹۵ بدون حمایت اقدام به برگزاری جشنواره کردیم و امسال برای دومین بار با همکاری و حمایت بانک صادرات وارد این عرصه شده ایم.

وی خاطرنشان کرد: نخستین جشنواره بازار سنتی کشور در زنجان اجرا می شود که با راه اندازی سایت و ارائه قبض قرعه کشی به ازای هر ۵۰ تومان خرید این مهم در جریان است.

رییس هیات مدیره بازار زنجان گفت: روزانه برای انتخاب هفت نفر برنده، قرعه کشی انجام می شود، که این تعداد در سال به یکهزار و ۹۰۰  نفر با هدیه ۲۷۰ میلیون ریال می رسد.

علویون ادامه داد: برای ۲۴۰ نفر در ماه به مبلغ ۴۸۰ میلیون ریال هدیه لحاظ شده که این تعداد به جز جوایز فصلیخودرو است.

وی با بیان اینکه در هر فصلی از سال برای چهار نفر خودرو در نظر گرفته شده است، یادآوری کرد: در پایان هر فصل قرعه کشی آن انجام می شود.

رییس هیات مدیره بازار زنجان گفت: این اقدامات بهانه ای برای جذب مشتری و توسعه گردشگری در بازار زنجان است تا علاوه بر مسافران همه شهروندان نیز در رونق آن مشارکت کنند.

جشنواره‌ای برای جذب مشتری

مدیر شعب بانک صادارت استان زنجان اظهارداشت: از خرداد امسال و با پیشنهاد هیات مدیره بازار زنجان جشنواره ای بزرگ برای رونق بازار برگزار شده است.

امید حشمتی ادامه داد: پس از اخذ مجوزهای مورد نیاز برای تحقق این مهم و پشتیبانی از بازار و ادای دین به اقتصاد شهر اقدام کردیم که این برنامه برای بانک صادرات هیچ انتفاعی ندارد.

یکی از مغازه داران در بازار زنجان نیز اضافه کرد: زمانی که قیمت ها ثابت باشد مشتری خودبه خود جذب بازار می شود.

زهره بنیادی ادامه داد: وقتی مشتری در بازار برای خرید جنس مورد نظر خود قیمت می گیرد و ۲۰ روز دیگر برای خرید مراجعه کند که ثبات در آن باشد، این مساله مشتری را جذب می کند.

وی تاکید کرد: در کنار ثبات قیمت اجناس کیفیت کالا نیز مشتری را وارد بازار می کند.

این مغازه دار زنجانی خاطرنشان کرد: باید کیفیت اجناس موجود در بازار زنجان را ارتقا دهیم و اجناس در کیفیت رقابت کنند و همین مساله نیز مشتریان خود را جذب کند.

بنیادی یادآوری کرد: در حال حاضر هر مغازه ای مشتری خاص خود را با ثبات قیمت و کیفیت کالا می تواند داشته باشد و این ۲ مقوله مهم موجب پویایی و رونق در بازار می شود.

ویترین مغازه های بازاز زنجان جذاب نیست

یکی دیگر از شهروندان زنجانی ادامه داد: بیشتر مغازه های موجود در بازار زنجان اعم از لباس، ظرف، کیف و کفش، پارچه  همان چیدمان چندین سال گذشته را دارد.

شیما حسینی تاکید کرد: باید قبول کنیم که چیدمان و ویترین مغازه می تواند مشتری را به داخل مغازه بکشاند.

وی افزود: در برخی از ویترین پارچه فروشی ها پارچه ها قواره ای روی هم انباشته شده و سلیقه ای در چیدمان آن ها به خرج داده نشده است.

این شهروند زنجانی اضافه کرد: پشت ویترین برخی از مغازه ها نیز از جمله ظرف و کفش، اجناس خاک خورده است و مشتری رغبتی برای نگاه و ورود به داخل را ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اهمیت دادن به این مسائل کوچک اما مهم می تواند مشتری را جذب کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.