دکتر پرویز قزلباش روز سه شنبه در همایش روز پرستار در زنجان افزود: این موضوع نشان می دهد ظرفیت بسیار خوبی در حوزه اشتغال پرستاران فراهم شده، هر چند که فعالان این عرصه با مشکلات متعددی نیز مواجه هستند.

وی اظهار داشت: این قشر با مشکلات مختلفی مواجه هستند و در گرامیداشت روز پرستار علاوه بر سخن گفتن از مسائل، باید به نقاط قوت آن نیز پرداخت و دور نما و آینده روشن را نیز ترسیم کرد.

قزلباش اضافه کرد: هم اکنون کشورمان با توجه به تحریم های اعمال شده و از طرفی مشکلات اقتصادی بوجود آمده، در تامین منابع مورد نیاز برای رفع مشکلات موجود با دشواری مواجه است.

این مسؤول ادامه داد: پرستاری از جمله رشته های پُرمتقاضی و گزینه های اصلی دانش آموزان در هنگام ورود به دانشگاه ها به شمار می رود، به دلیل  آنکه حداقل چهار سال به طور تضمین شده دارای شغل هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: هم اکنون این واحد دانشگاهی در پرداخت کارانه ها با تاخیر چندین ماهه و کمبود نیروی انسانی مواجه است اما به این مهم باید توجه داشت که فعالیت پرستاران در حوزه موسسه های خیریه و سازمان های مردم نهاد بیش از گذشته نمود دارد.

وی اضافه کرد: کادر پرستاری با معضلات فراوان بدون هیچ چشمداشتی و با کمبود نیروی انسانی به خدمت رسانی به گروه‌های هدف مشغول هستند بطوری که هر پرستار مجبور است در شیفت کاری خود به مراقبت از ۱۲ بیمار بپردازد که این با استانداردها مطابقت ندارد.

این مسؤول ادامه داد: در سطح جهانی نیز کیفیت ارتقای خدمات درمانی به نسبت معقولانه پرستار به تخت تاکید دارد که تحقق این مهم در کشور و این استان نیز بطور طبیعی به ارائه بهتر خدمات به گروههای هدف منتهی می شود.

وی اظهار داشت: نسبت پرستار به تخت در بیمارستان های استان نیز در سطح میانگین کشوری قرار دارد و از طرفی توزیع نیروی انسانی پرستاری بصورت نامناسب انجام می گیرد که این موضوع به تمایل ماندگاری فارغ التحصیلان اغلب" بومی"  برای فعالیت در شهر خود باز می گردد.

قزلباش افزود: بخشی از نیروها در حوزه پرستاری بانوان هستند که هم اکنون ۵۰ نفر در مرخصی های استعلاجی به سر می برند و تلاش می شود  در روز های آتی ۶۰ نفر از نیرو های شرکتی به سیستم تزریق شود، تا حدودی از فشار کاری این حوزه ها کاسته شود.

این مسؤول خاطرنشان کرد: با همه محدودیت ها کادر پرستاری به وظیفه خود عمل می کند و باید با همدلی و همکاری که در مجموعه دانشگاه وجود دارد مشکلات روز به روز  رفع شود تا کیفیت و کمیت ارائه خدمات ارتقا یابد.

آزمون صلاحیت حرفه ای به سمت حرفه ی شدن است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز گفت: پرستاران موجب افزایش کیفیت درمان، ایمنی بیمار و آرامش دهنده و بهبود دهنده آلام مردم هستند و این قشر باید بیش از گذشته قدردان کار خود باشند.
دکتر علیرضا آرمانی کیان با اشاره به اینکه هم اکنون در کشورمان به ۸۵۰ مرکز مشاوره و خدمات پرستاری مجوز داده شده  است، افزود: این موضوع نشان می دهد فرم بیمارستانی به سمت مراکز پیش بیمارستانی می رود که در بهبود درمان مهم و موثر است.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر سه مجوز برای فعالیت خدمات پرستاری داده شده که  چهار موسسه در شرف تاسیس است و به ازای ۵۰ هزار نفر جمعیت می‌توان یک موسسه تاسیس کرد.

این مسؤول ادامه داد: با توجه به شاخص، ۲۵ مرکز می تواند در این استان تاسیس شود که امیدواریم با حرکت در این مسیر  تمرکز و مراجعه بیماران در بیمارستانها کاهش یابد و وجود چنین مراکزی مشارکت همه پرستاران و فرهنگ‌سازی لازم آن را می طلبد.
آرمانی کیان به آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران نیز اشاره کرد و افزود: این کار موجب می شود کار پرستاری به سمت حرفه‌ای شدن برود.
به گفته وی، هم اکنون در کشورمان ۴۵ هزار دانشجوی پرستاری وجود دارد که باید برنامه ریزی ها به سمتی باشد تا در مسیر ارتقای آموزش پرستاری و ایجاد گروه‌های تخصصی گام برداشته شود تا حوزه پرستاری نیز به لحاظ علمی  ارتقا یابد.

هم اکنون یک‌هزا رو ۸۳۵ پرستار در  بیمارستان های این استان مشغول خدمات رسانی به بیماران و مراجعه کنندگان هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.