مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان روز یکشنبه با اشاره به برگزاری نوزدهمین دوره مسابقات بینالمللی محاسبات ذهنی با چرتکه کشور تایلند به خبرنگار ایرنا، گفت: "سارا امینی" و "آریا مهدیلو" ۲ عضو مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این استان، دهه اول دی امسال با مشارکت موسسه کودکان هوشمند زنجان در مسابقات بینالمللی چرتکه تایلند رقابت خواهند کرد.
علیرضا نوری افزود: کانون این استان با همکاری موسسه کودکان هوشمند از هفت سال پیش محاسبات ذهنی با چرتکه را در مراکز فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری استان زنجان شروع کرده و بیش از ۱۰۰ کودک و نوجوان زنجانی در این کارگاه ها شرکت می کنند.
وی اضافه کرد: تلاش می شود، ارتقای کیفی و کمی فعالیتها، جذابیت افزایی و ارائه خدمات بهتر به جامعه هدف که منجر به پرورش خلاقیت و شکوفایی بیشتر نسل کودک و نوجوان میشود، با همراهی مربیان و مسؤولان بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
این مسؤول یادآور شد: در سال ۹۷ نیز ۲ عضو کانون " پرستش کرمی زرندی" از مرکز علوم و نجوم و "سارا امینی" از مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ که در کارگاههای چرتکه مراکز کانون حضور مستمر داشته اند موفق به کسب عنوان قهرمانی در هجدهمین دوره مسابقات جهانی محاسبات ذهنی با چرتکه کشور مالزی شدند.
هیجدهمین دوره مسابقات جهانی محاسبات ذهنی با چرتکه سال گذشته در شهر کوالالامپور مالزی با حضور ۷۳۳ کودک از ۲۴ کشور جهان در حالی برگزار شد که کودکان ایرانی عنوان قهرمان قهرمانان این مسابقات را کسب کردند.
تیم ۳۵ نفره ایران شامل ۹ نابغه از استان البرز، ۲ نابغه از استان لرستان، ۲ نابغه از استان بوشهر، ۲ نابغه از استان تهران، ۲ نابغه از استان زنجان، ۴ نابغه از استان مرکزی، یک نابغه از استان کردستان، ۱۰ نابغه از استان کرمانشاه، ۲ نابغه از استان هرمزگان و یک نابغه از استان همدان هستند.
در این مسابقات جهانی که بزرگترین رویداد محاسبات ذهنی جهان محسوب میشود، نمایندگان تایوان، مالزی، تایلند، کانادا، هنگکنگ، آمریکا، آفریقای جنوبی، ویتنام، کره جنوبی، لبنان، عربستان سعودی، استرالیا، هند، روسیه، چین، قزاقستان، امارات، ازبکستان، مصر، تاجیکستان، یمن و ایران حضور داشتند.
چرتکه وسیلهای قدیمی است که از صدها سال قبل از میلاد حضرت مسیح برای انجام محاسبات به کار میرود.
از چرتکه برای انجام چهار عمل اصلی ریاضی(جمع، تفریق، ضرب و تقسیم) استفاده می شود و حتی میتوان آن را برای محاسبه ریشه دوم و سوم اعداد نیز به کار برد.
کارشناسان حوزه آموزش از جمله مزایای یادگیری چرتکه را توسعه و استفاده از تمام مغز، بهبود سرعت و دقت، بهبود حافظه، ارتقای خلاقیت و تمرکز، بهبود اعتماد به نفس، قادر ساختن دانش آموزان به حل مسائل ریاضی در زمان کوتاه و بهبود قدرت تخیل افراد به ویژه در کودکان و نوجوانان می دانند.