دکترجعفر بوالهری روز دوشنبه در همایش هماندیشی و بررسی آسیبها و راهکارهای پیشگیری و درمان اعتیاد در زنجان افزود: اعتیاد واقعیت جامعه کنونی است که شیوع و بار بیماری آن بسیار بالاست و به سرعت در حال گسترش است.
وی اضافه کرد: معنویت مهمترین عامل بازدارندگی و کاهش آسیب به شمار می رود و در این میان توجه به شاخص های زندگی و هویت معنوی موجب نوع دوستی و روحانیت در زندگی و اهمیت ندادن به ارزش های مادی و آرمانگرایی می شود.
این پیشکسوت روانپزشکی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد که ۵۴.۷ درصد از زندانیان مورد مطالعه در کشور قبل از شروع برنامه متادون درمانی حداقل یکی از مواد افیونی را قبل از ورود به زندان تجربه کرده اند که مصرف تریاک با ۳۰.۳ درصد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: پژوهش انجام شده نیز در سطح دانشگاههای تهران نیز نشان می دهد ۳۴ درصد از دانشجویان اظهار داشتند که تاکنون قلیان کشیده اند و ۲۴ درصد سیگار را تجربه کرده اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز در ادامه اعتیاد را مشکل و از دغدغه های اصلی جامعه ذکر کرد و گفت: این معضل اجتماعی به مولفه های مختلف وابسته بوده همانطور که این مولفه ها در ایجاد اعتیاد موثر است در استمرار آن نیز تاثیر می گذارد.
دکتر پرویز قزلباش افزود: کاهش اعتیاد در جامعه نیازمند تلاش های مستمر و موثر است تا با بازنگری سازو کارهای مختلف بتوان ضعف ها را نیز برطرف کرد.
این مسؤول ادامه داد: ۲ تا ۳ درصد افراد جامعه درگیر اعتیاد هستند و به این مهم باید توجه داشت یک فرد معتاد، خانواده خود را هم درگیر می کند و مساله جدی توجه بیشتر به شیوع اعتیاد در جامعه است.
وی عمده ترین سیاست در بحث اعتیاد را کاهش آسیب عنوان کرد و گفت: این معضل وجود دارد و بر این اساس در کنترل اعتیاد باید برخورد کارشناسانه انجام شود.
قزلباش افزود: ازجمله اقدامات مهم در این بخش، توجه به افراد زیر ۱۸ سال و بانوان است که تمام خدمات در استان برای آنها به طور کامل رایگان ارائه می شود و امیدواریم در شرایط سخت کنونی کشور این خدمات به نحو مطلوب ادامه یابد.