فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان زنجان گفت: طبیعت زنجان از وجود گونههای شاخص جانوری همچون قوچ و میش، کل و بز و آهو و همچنین خرگوش و پرندگان حلال گوشتی چون کبک، فاخته، باقرقره که همواره از سوی شکارچیان غیرمجاز مورد تهدید قرار دارند برخوردار است که با افزایش جریمهها به حتم تمایل شکارچیان خاطی برای شکار کمتر خواهد شد.
اسماعیل قلیزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اینکه میزان جرایم در نظر گرفته شده در حوزه شکار و صید افزایش یافته است باعث خواهد شد تا صیادان و شکارچیان از ترس جرایم تعیین شده و مطالبه ضرر و زیان وارده به طبیعت و حیات وحش از سوی محیط زیست، دست به شکار نزنند.
وی اظهار داشت: طبق مصوبه شماره ۴۴۲ مورخ ۹۸/۴/۲۵ شورای عالی حفاظت محیط زیست در خصوص خسارات ناشی از شکار و صید غیرقانونی توسط متخلفان، از ۱۷ آذر ماه جاری، جرایم در نظر گرفته شده بابت ضرر و زیان وارده، افزایش پیدا کرده است.
قلیزاده از افزایش سه برابری میزان جریمه شکار پستانداران ماده، خبر داد و افزود: میزان جریمه قوچ و میش، کل و بز و آهو ۲۵ میلیون تومان، پلنگ ۱۲۰ میلیون تومان، خرس قهوهای ۷۵ میلیون تومان، روباه معمولی ۱۲ میلیون تومان، کبک و سهره طلایی ۳۰۰ هزار تومان، پرندگان شکاری از جمله بالابان، لاچین، شاهین، بحری و طرلان ۲۰۰ میلیون تومان شده است.
وی اظهار داشت: جریمه تعیین شده برای جنین در رحم پستاندار ماده نیز معادل بهای پستاندار و جریمه هر عد تخم پرندگان وحشی نیز نصف جریمه و خراب کردن آشیانه نیز یک سوم جریمه درنظر گرفته شده برای پرنده خواهد بود.
استان زنجان از ۲۴۴ هزار و ۶۵۴ هکتار منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش و ۲۵۸ هزار و ۵۷۴ هکتار منطقه شکار ممنوع برخوردار است و در مجموع حدود ۲۲ درصد از کل وسعت این استان به عنوان منطقه حفاظت شده، پناهگاه حیات وحش و منطقه شکار ممنوع است که به صورت مستمر توسط محیطبانان کنترل و پایش میشود.
در مناطق تحت مدیریت این استان گونههای جانوری مختلف ازجمله آهو، کل و بز، قوچ و میش، خرس قهوهای، پلنگ، سیاه گوش، گرگ، گربه وحشی، کفتار، گراز، خرگوش، روباه معمولی، کبک دری، کبوتر چاهی، فاخته، باقرقره، سهره معمولی و طلایی، کبک چیل، طرلان، دلیجه، شاه بوف و عقاب طلایی، زیست میکنند.