شهرام میرزایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ۲ قلاده سگ تجسس در قیاس با سزار و ایاز، متمایز بوده و از ضریب هوشی بسیار بالا و حس بویایی و قدرت بدنی قوی، برخوردار هستند.
وی اظهار داشت: کایلو همانند سزار و آیاز از نژاد جرمن شپرد (آلمان) بوده و یکساله است و لابرادور نیز از نژاد انگلیسی و کانادایی بوده و هفت ماهه است که با آموزش و تمرین های ارایه شده می توانند جایگزین ۲ قلاده سگ تجسس و نجات فعلی (سزار و آیاز) شوند.
میرزایی افزود: سگهای تجسس زندهیاب تا ۲ سالگی، زیر نظر سرمربی و مربی تیم آنست جمعیت هلال احمر زنجان (شمالغرب کشور) آموزش دیده و تمرین میکنند تا به آمادگی مطلوب و مناسب به منظور شرکت در عملیات جستجو و نجات، برسند.
وی تصریح کرد: سگهای تجسس جمعیت هلال احمر استان زنجان از سوی مربیان، آموزشهای اصلی چون فرمانپذیری، میدان موانع و همچنین جست وجو و نجات درمیان جنگل، کوهستان، برف و کولاک و تمرین بر روی آوار، را فرا میگیرند تا همواره برای شرکت در عملیات تجسس و نجات، آماده باشند.
سرمربی تیم آنست (آموزش و نگهداری سگهای تجسس) جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: سگهای تجسس جمعیت هلال احمر این استان (سزار و آیاز) به سه زبان ترکی، فارسی و انگلیسی، واکنش نشان و از ضریب هوشی بالایی نیز برخوردارند.
بهنام ذوالفقاری، افزود: این ۲ قلاده سگ تجسس جمعیت هلال احمر زنجان از سال ۹۲ تاکنون نیز در عملیاتهای مختلف جستجو و نجات، شرکت داده شدهاند و در این عملیاتها نیز توانمند و موفق عمل کردهاند.
وی خاطرنشان ساخت: این ۲ سگ در عملیاتهای مختلف تجسس و نجات برای پیدا کردن مفقودی در روستای مهرآباد زنجان، سیل الموت قزوین، نشان دادن مسیر غرق شدگی یک مرد در سد کرج، پیدا کردن زن گمشده در روستای رشتآباد ارمغانخانه زنجان، سیل آذرشهر و هشترود آذربایجانشرقی، زلزله کرمان و کرمانشاه، موفق عمل کردند.
ذوالفقاری افزود: سگهای جستجو و نجات از ۴۰ روزگی برای آموزش از آمادگی لازم برخردار هستند و تا ۲ سالگی زیر نظر مربیان مجرب و توانمند دورههای تکمیلی تجسس را طی میکنند.
سرمربی تیم آنست جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: سگهای نژاد جرمن شپرد آلمان، بطور معمول ۱۴ سال عمر میکنند و تا ۱۰ سالگی نیز کارآیی لازم برای شرکت در عملیات جستجو و نجات را دارند.
ذوالفقاری افزود: این سگها نسبت به گرسنگی مقاوم هستند و تا ۶ ماهگی سه وعده، تا یک سالگی ۲ وعده و پس از آن نیز یک وعده در روز تغذیه میشوند.
وی اظهار کرد: سگهای تجسس و نجات این جمعیت بر اساس نوع تربیت و آموزشهای ارائه شده، به انسان حمله نمیکنند و در عملیات ها وقتی به محل مورد نظر میرسند بر زمین نشسته و شروع به پارس میکنند.