دکتر منصور داودی منفرد، سرپرست این تیم تحقیقاتی روز چهارشنبه پیرامون نرم افزار آوانما، گفت: این نسخه قادر به پشتیبانی ۲ هزار کلمه بوده و علاوه بر سیستمهای عامل ویندوز، به عنوان اپلیکیشن تلفن همراه بر روی سیستم عامل اندروید نیز قابل استفاده است.
وی اظهار داشت: بنا بر آمار رسمی موجود در کشور از هر یکهزار تولد زنده ۴.۷ درصد نوزادان با اختلال شنوایی محیطی متولد میشوند که متاسفانه این میزان از میانگین جهانی بیشتر است.
منفرد گفت: البته علاوه بر کودکان، اختلالات شنوایی در سالمندان نیز وجود دارد.
وی افزود: نرمافزار آوانما با هدف کمک به بهبود برقراری ارتباط ناشنوایان و کمشنوایانی است که از زبان اشاره و یا لبخوانی استفاده می کنند.
منفرد ادامه داد: این نرمافزار با تمرکز بر روی زبان اشاره و با بهرهگیری از استانداردهای موجود، سعی در یکپارچهسازی و اجرای دقیق حرکات زبان اشاره کرده است و میتواند به عنوان یک منبع آموزشی دقیق، فارغ از محدودیتهای جغرافیایی و منطقهای برای زبان اشاره، در خدمت معلمان این رشته قرار گیرد.
وی افزود: همچنین از این نرمافزار میتوان در مکانهای عمومی و دولتی مانند بیمارستانها، اداره های دولتی، بانکها و پایانه های مسافربری به منظور تسهیل ارتباط با ناشنوایان استفاده کرد.