حسین رحمانی هزار رود روز سهشنبه در خصوص تمهیدات انجام گرفته برای کنترل بارندگی ها به خبرنگار ایرنا گفت: اصل مدیریت بحران مبتنی بر پیشگیری بوده و اقدامات ایجابی و پیشگیرانه هزینه های کمتری دارد.
وی افزود: مهمترین عوامل بروز آسیبهای ناشی از رخداد حوادث طبیعی عامل انسانی است و در این ارتباط برخورد ناصحیح انسان ها با طبیعت موجبات افزایش به بار نشستن خسارات هنگام بروز حوادث طبیعی می شود.
رحمانی اضافه کرد: شناسایی نقاط آسیب پذیر در سطح شهرستان، توسط مسئولان مربوطه و انجام برنامه ریزی ها مطابق با اطلاعات در دسترس در حوزه های مختلف اهمیت بسزایی دارد.
این مسئول ادامه داد: تعامل و همکاری همه جانبه بین دستگاه ها، درمواقع بحرانی الگوی تمامی مدیران بوده و در این راستا باید نسبت به استفاده بهینه از تمامی ظرفیت ها و داشته ها، در مواقع پیش، حین و پس از بحران توجه ویژه ای داشته و از تمامی امکانات تحت اختیار استفاده کنند.
رحمانی افزود: یکی از ظرفیت های ممکن جهت بهره گیری هنگام مواقع بحرانی تجهیزات موجود در دهیاری ها است که با هماهنگی بخشداری های تابعه با تجهیز و به روز نگه داشتن ادوات خودرویی سبک و سنگین تحت اختیار، نتیجه خوبی در حوزه مدیریت بحران دارد.
وی اظهار داشت: بازگشایی مسیل ها و ایجاد مسیر صحیح عبوری سیلاب ها برای جلوگیری از انحراف مسیر آب ناشی از نزولات جوی، باید قبل از وقوع بحران انجام گرفته و تمامی دستگاه های مربوطه نیز همکاری و تعامل کافی داشته باشند.
این مسئول ادامه داد: سوء مدیریت و نبود تدابیر پیشگیرانه موجب می شود تا اقدامات ناخوشایندی بوجود آید و در این میان اگر پیش از وقوع بحران، برای بازگشایی مسیل ها کارهای لازم انجام نگیرد شاهد بحرانهای مالی و جانی خواهیم بود.
وی یادآوری کرد: با توجه به قرارگیری در ایام بارشی سال و احتمال بروز هرگونه مسائل ناشی از جریان های سیلی، مدیران اداره ها بویژه دستگاه های خدمات رسان باید با نصب بنرهای اطلاع رسانی در نقاط مختلف شهر سلطانیه، مسافران و گردشگران را از آسیب های احتمالی ناشی از بارش ها اعم از اتراق در مسیر سیل ها آگاه کنند.
شهرستان سلطانیه با ۳۰ هزار نفر جمعیت در ۴۰ کیلومتری از مرکز استان زنجان قرار دارد.