شهروندان زنجان از اواخر مهر ماه و همزمان با کاهش دمای هوا، به پوشیدن لباس‌های ضخیم روی آورده و برای گرم کردن منازل نیز از سیستم‌های گرمایشی استفاده می‌کنند.  

شاید سرد شدن به یکباره هوا در این ماه از فصل پاییز خبر از زمستانی سرد و یخی در زنجان می‌دهد البته مردم زنجان به برودت هوا و سفیدپوش شدن معابر مناطق مسکونی خود عادت دارند چراکه آنان از دیرباز در فصل زمستان شاهد بارش‌های سنگین برف و وقوع یخبندان بوده‌اند.

هرچند استفاده از وسایل گرمایشی گازسوز در روزهای سرد سال محیط را گرم می‌کند اما افراد باید در استفاده از این وسایل، دقت لازم را داشته باشند و نسبت به رعایت نکات ایمنی توجه کرده و توصیه‌ها و هشدارهای داده شده را جدی بگیرند تا در دام مسمومیت و مرگ خاموش، گرفتار نشوند.   

یک شهروند زنجانی به خبرنگار ایرنا گفت: در روزهای سرد سال، افراد بطور معمول درب و پنجره‌ها اتاق‌ها را می بندند و برخی‌ها حتی با عایق بندی درزها از ورود و خروج هوا نیز جلوگیری می‌کنند غافل از اینکه این کار غیراصولی بوده و در صورت احتراق ناقص سوخت، می‌تواند خطر جدی برای آنان داشته باشد.  
امیر کنعانی افزود: افراد باید در خرید وسایل گازسوز نیز دقت بیشتری کنند و از استاندارد بودن آن مطمئن باشند و قبل از نصب کردن نیز، مسیر دودکشها را مورد بررسی قرار دهند.

وی اظهار داشت: متاسفانه هرسال شاهد مسمومیت‌ها و مرگ‌های ناشی از ‌گازگرفتگی در نقاط مختلف استان زنجان، کشورمان و به خصوص در مناطق سردسیر هستیم اما با این وجود نسبت به رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز، بی‌دقت هستیم.  

رعایت کردن موارد ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز جدی گرفته شود

مسئول روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان گفت: اگر نکات ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز، رعایت نشود در این صورت ممکن است اتفاقات تلخ و ناگواری رخ دهد.  

حسن غفاری بر استاندارد بودن وسایل گرمایشی گازسوز تاکید کرد و افزود: استفاده از وسایل گازسوز غیر استاندارد به ویژه در روزهای سرد که در بسیاری موارد حتی درز درب‌ها و پنجره‌ها نیز برای جلوگیری از هدر رفتن گرما عایق‌بندی شده و با توجه به اینکه با این اقدام،  جریان آزاد هوا اتفاق نمی افتد بنابرین ممکن است حوادث جبران ناپذیری را موجب شود.

وی با تاکید بر اینکه افراد باید در انتخاب وسایل گازسوز و همچنین رعایت موارد و اصول ایمنی دقت کرد، اظهار داشت: پایین بودن سطح آگاهی مردم نسبت به نصب و استفاده صحیح از وسایل گازسوز و بی‌توجهی به اصول و موارد ایمنی و سهل‌انگاری و بی‌احتیاطی و جدی نگرفتن هشدارها و توصیه‌ها، باعث می‌شود مسمومیت‌ها و فوت‌های ناشی از استنشاق گاز منواکسیدکربن حاصل از احتراق ناقص گاز طبیعی بیشتر شود.  
غفاری تصریح کرد: همه ساله در خصوص خطرات و پیامدهای ناشی از خطر انفجار و گازگرفتی به طرق مختلف ازجمله از طریق رسانه‌های گروهی هشدارها و توصیه‌های لازم به عموم مردم ارایه می‌شود تا شاهد مرگ و میرهای ناشی از مرگ خاموش و انفجار و آتش سوزی نباشیم.
مسئول روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان گفت: مردم باید خطر مسمومیت در استفاده ناصحیح از وسایل گازسوز را جدی‌تر بگیرند و مواظب این قاتل خاموش باشند.

وی افزود: هرگونه نقص در دودکش‌های تعبیه شده در ساختمان‌ها باعث انتشار گاز منوکسیدکرین حاصل از احتراق ناقص سوخت گاز طبیعی در محیط شده و افراد را دچار مسمومیت کرده و در نهایت، مرگ خاموش را موجب می‌شود.  
غفاری اظهار داشت: فقدان دودکش و نبود کلاهک H بر خروجی دودکش‌ها، وجود نقص در لوله‌های بکار رفته، اشکال در اتصالات و چفت نشدن مناسب لوله‌ها، زانوهای متعدد، نامناسب بودن قطر لوله‌ها، استفاده مشترک از دودکش‌ها و مسدود بودن مسیر و بهره‌گیری از حرارت گیر و لوله های آکاردونی، خطرآفرین است.  
وی ادامه داد: هنگام روشن بودن وسایل گازسوز باید دودکش بکار رفته در حد معمول گرم شود و داغ بودن آن با انگشت دست حس شود که در غیر این صورت باید مسیر دودکشها و اتصالات لولههای بکار رفته، مورد بازبینی قرار گیرد.  
فغاری افزود: افراد باید قبل از استفاده از وسایل گازسوز با گرفتن شعله در داخل دودکش، مسیر را آزمایش قرار دهند تا از مسدود نبودن و قدرت مکش آن مطمئن شوند و همچنین با مشاهده رنگ قرمز شعله در وسایل گازسوز اطمینان یابند که اکسیژن کافی در محیط وجود ندارد و نیاز به ورود هوای تازه است.
مسئول روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان گفت: دودکش‌ها باید روبه بالا باشند و به دفعات مشاهده شده که خروجی دودکش دیوار را در سطحی پایین تر تعبیه کرده اند و به همین دلیل لوله بخاری را به اجبار روبه پائین کشیده وسپس به دودکش دیوار اتصال می‌دهند که این نیز حادثه‌ساز است.  
غفاری افزود: دودکش باید حداقل بین ۶۰ تا ۷۰ سانتیمتر بالاتر از پشت بام باشد و بر بالای آن نیز باید کلاهک H نصب شود و از طرفی نیز لوله بالای پشت بام از استقامت و ایستایی لازم برخوردار باشد تا با وزش باد و یا وارد آمدن ضربه ناگهانی از جا کنده نشود.

سامانه بارشی شدید و هوای به نسب سرد در راه است

کارشناس اداره‌کل هواشناسی استان زنجان گفت: از روز /یکشنبه ۲۸ مهر ماه امسال/ با نفوذ سیستم سامانه بارشی به منطقه، بارش باران زنجان را فرا گرفت و از جمعه شب/سوم آبان ماه/ تا شامگاه شنبه،  فعالیت سامانه بیشتر شده و بارش‌ باران نیز قابل ملاحظه خواهد بود و دما نیز کمی سردتر خواهد شد.

حسین سلطانی با بیان اینکه یکشنبه و دوشنبه نیز بارش‌ها با شدت کمتری تداوم خواهد یافت و امکان آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها وجود دارد از عموم مردم خواست در روزهای بارانی از نشستن در جوار رودخانه‌ها و مسیل‌ها به جد خودداری کنند و برای درامان ماندن از حوادث ناشی از رعد و برق، به ارتفاعات نروند.

وی افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته میزان بارش باران در شهرستان خدابنده ۱۹.۶، شهرستان خرمدره ۸.۹ و شهر زنجان نیز ۱.۱ بود.  

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.