رامین موسی‌خانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان خسارت وارد شده بیش از ۹۰ درصد غرامت محصول کلزا در استان زنجان است که به حساب خسارت دیدگان از کشت این محصول واریز شد.

به گفته وی، در سال زراعی ۹۷ –  ۹۸ حمله پرندگان، سرما و یخبندان، تگرگ و سیل  ۲۰ تا ۱۰۰ درصد به محصول کلزا در استان خسارت زد.

 معاون خدمات صندوق بیمه‌ای بانک کشاورزی استان زنجان گفت: حق بیمه سهم بیمه‌گزار ۳۰۰ میلیون ریال است که بیش از سه برابر حق بیمه به کلزا کاران خسارت دیده غرامت پرداخت شده است.

 وی تاکید کرد: جبران بخشی از خسارت ها جزو اصول بیمه به شمار می رود چرا که پرداخت ۱۰۰ درصدی ارزش محصول خسارت دیده موجب عدم مدیریت محصول توسط کشاورزان می‌شود.

معاون خدمات صندوق بیمه‌ای بانک کشاورزی استان زنجان گفت: در زمان حاضر عمده قراردادهای بیمه بر اساس هزینه تولید بوده و حداکثر تعهد نیز مطابق هزینه انجام شده است.

موسی‌خانی اظهار داشت: بخش کشاورزی قبل از اینکه نیازمند تفکر مبتنی بر مدیریت بحران باشد، نیازمند مدیریت ریسک است، چرا که با این روش می‌توان به صورت آگاهانه حوادث ناخواسته آینده را پیش بینی کرد و آثار زیانبار خسارت را کاهش داد.

وی با تاکید بر اینکه کشاورز نباید منتظر وضع نامطلوب و سپس رفع آن باشد، یادآوری کرد: فراگیر شدن استفاده از کشت ارقام مناسب، اصلاح شده، مقاوم، رعایت زمان کشت به موقع، عملیات به‌زراعی مناسب، تناوب زراعی و تراکم مناسب، عمق و ضدعفونی بذر، می تواند در کاهش خسارت مفید باشد.

معاون خدمات صندوق بیمه‌ای بانک کشاورزی استان زنجان گفت: رعایت موارد بیان شده، موجب کاهش خسارت، ضریب خطر و حق بیمه شده از طرفی نیز افزایش حداکثری تعهد غرامت در سال های بیمه‌گری را به دنبال دارد.

 موسی‌خانی افزود: با توجه به اینکه ضریب خطر در ۲ سال اخیر به صورت شهرستانی است لذا عدم درخواست خسارت های جزئی به نفع کشاورز است.

وی اضافه کرد: بر همین اساس کاهش ضریب خطر متوسط پنج سال شده و شهرستان مربوطه از تعرفه حق بیمه و حداکثر تعهد غرامت مطلوبی برای سال‌های آینده برخوردار خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.