داور نامدار شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای معاونان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان اظهار داشت: حدود چهار هزار هکتار از جنگلهای گونه اُرس شهرستان طارم، آلوده به آفت اُرس واش بوده که مبارزه با این آفت از سال ۸۱ در استان زنجان آغاز شده است.
وی افزود: زنجان از نظر منابع طبیعی، یکی از استانهای مهم شمال غرب کشور بوده و بهرغم محدود بودن پوشش جنگلی این استان، وجود برخی از گونههای مهم اُرس به ارزش منابع طبیعی و جنگلی آن افزوده است.
نامدار یادآور شد: وضعیت حفاظت فیزیکی عرصههای ملی در زنجان مطلوب بوده و این استان در مبارزه با آفتها و بیماریهای گیاهان مرتعی و جنگلی توانسته اقدامات مثبت و قابل توجهی انجام دهد.
وی تصریح کرد: اعمال شرایط و اصول فنی برای حفظ پوشش گیاهی و جلوگیری از تخریب عرصههای ملی از مهمترین اهداف و سیاستهای دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی است.
نامدار با اشاره به اقدامات دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی برای حفظ پوشش گیاهی و جلوگیری از تخریب جنگلها، گفت: تهیه و نصب آبگرمکن و پنلهای خورشیدی، یکی از مهمترین اقدامات در جهت کاهش وابستگی جنگلنشینان و روستاییان حاشیه جنگلها به هیزم برای تامین انرژی گرمایی است.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعیِ سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: بیش از ۱۴۰ خانوار روستایی در استان زنجان از آبگرمکنهای خورشیدی بهرهمند شدهاند.
این مسئول اظهار داشت: تهیه، نصب و راهاندازی این آبگرمکنها برای روستاییان، رایگان بوده و هزینه آن از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تامین میشود.
وی تصریح کرد: روستاییان فقط هزینه لولهکشی از آبگرمکن به آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی را متحمل میشوند.
نامدار خاطرنشان کرد: اعتبارات قابل توجهی در سال جاری از محل صندوق توسعه ملی به منابع طبیعی استانها اختصاص یافته و ۵۰ درصد اعتبارات پیشبینی شده از این محل برای استان در اختیار منابع طبیعی زنجان قرار گرفته است.
وی ابراز کرد: پیشرفت فیزیکی عملیات پیشبینی شده از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در استان زنجان بیش از اعتبار تخصیص یافته است.
نامدار تاکید کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده پیشبینی میشود تا قبل از اتمام سال مالی، تمام پروژههای صندوق توسعه ملی در استان زنجان به پایان برسد.