مهدی آرمیون روز سهشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: اجرای طرح آبگرمکنهای خورشیدی در استان زنجان از سال ۹۴ به عنوان نمونه در یک روستا آغاز شد که در ادامه با دریافت بازخوردهای مثبت از اجرای این طرح، نصب آبگرمکنهای خورشیدی به صورت منظم و سالانه در روستاهای این استان انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: امسال نیز آبگرمکنهای خورشیدی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، تهیه و نصب و راهاندازی آن در روستاهای شناسایی شده و مورد نظر در دستور کار قرار دارد.
آرمیون افزود: هزینه خرید، حمل، نصب و راهاندازی این دستگاهها بر عهده اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوده و روستائیان فقط هزینه لولهکشی از آبگرمکن به آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی را متحمل میشوند.
وی، حفاظت و حمایت از عرصهها و منابع طبیعی و خدادادی را یکی از مهمترین اهداف این اداره کل خواند و تصریح کرد: نصب آبگرمکنهای خورشیدی نیز یکی از گامهای موثر برای رسیدن به این هدف است.
رئیس اداره حفاظت و حمایتِ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: روستاهایی که در حاشیه جنگلها مستقر بوده، راههای دسترسی به آنها صعبالعبور باشد و از گاز طبیعی و سایر سوختها بیبهره باشند در اولویت اجرای طرح نصب آبگرمکنهای خورشیدی قرار دارند.
وی افزود: پیش از اجرای این طرح، خانوادههای ساکن در این روستاها به ناچار برای استفاده از آب گرم، درختان جنگل را قطع میکردند.
آرمیون ادامه داد: این امر سبب از بین رفتن جنگلهای منطقه میشد که نصب آبگرمکنهای خورشیدی، ناجی جان جنگلها شده و از قطع بیرویه درختان جلوگیری میکند.
وی خاطرنشان کرد: با راهاندازی آبگرمکن خورشیدی در روستاهای حاشیه جنگلها علاوه بر اینکه درختان، نفس راحتی میکشند اهالی نیز برای تهیه هیزم و تهیه آب گرم به زحمت و مشقت نمیافتند.
۶۰۸۵/۹۵۵۶