بهزاد احمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باتوجه به مفاد قانون توزیع عادلانه آب، طرح اصلاح و ساماندهی بستر رودخانه در حد فاصل پل سید محمد تا پل میربهاء الدین، آزادسازی حریم رودخانه، لایروبی و کانال زهکشی مورد توجه قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: تبعات اجتماعی ناشی از تملک اراضی بر اساس اسناد مالکیت قدیمی در این منطقه و عدم تامین اعتبار لازم در اجرای طرح مذکور مشکلاتی را به دنبال داشته است.
احمدی یادآورشد: متاسفانه آزادسازی بستر رودخانه زنجانرود از دست افرادی که سالیان طولانی است در آن کشت و زرع کرده یا ابنیه ساخته اند از بزرگترین مشکلات این شرکت و حوزه مهندسی رودخانه است.
وی ادامه داد: بر این مبنا باید تا حداقل در یک باند ۳۰ تا ۵۰ متری در داخل رودخانه بازگشایی و آزادسازی بستر انجام شود یا یک دیواره حفاظتی بمنظور پیشگیری از تصرفات مجدد اراضی آزاد شده احداث و بررسی مسیر جایگزین برای عبور رواناب های مسیل های مسدود شده در نظر گرفته شود.
احمدی اظهار داشت: لایروبی رودخانه اهمیت زیادی دارد که :در این ارتباط همکاری شهرداری و اداره شهرسازی استان مهم و موثر است.
وی یادآور شد: آلودگی آبی ایجاد شده توسط نخاله های ساختمانی در حاشیه شهرها نیز باید مورد توجه باشد و در این میان یکی از راهکارهای مهم جلوگیری از آن، استفاده از سیستم تصفیه فاضلاب های شهری است.
به گزارش ایرنا، هشت سال قبل موضوع ساماندهی زنجانرود و تبدیل آن به مرکز تفریحی و گردشگری در جنوب شهر زنجان مطرح شد و در مرحله نخست مسئولان شهری به سرعت ضلع غربی پل بیجار تا پل میربها را ساماندهی و ظرف سه ماه از آن بهره برداری کردند اما عملیات عمرانی برای ساماندهی این رودخانه در همین مرحله متوقف شد و اقدامی برای ادامه عملیات در مراحل بعدی انجام نشد.
۹۶۴۶/۶۰۸۵