مدیر جهاد کشاورزی طارم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه انار از لحاظ سطح زیر کشت و اهمیت اقتصادی رتبه دوم را در بین محصولات باغی شهرستان طارم دارد، افزود: از این میزان سطح زیر کشت،یک هزارو ۵۲۴ هکتار بارور و ۲۲۳ هکتار غیربارور است.
مجتبی اسکندری تعداد بهره بردارانی که مشغول کشت و کار محصول انار در شهرستان طارم هستند را سه هزار بهره بردار با ۲۱ هزار نفر روز در کار برداشت انار برشمرد و افزود: در سال زراعی جاری بر اساس پیش بینی ها ۵۴۰ میلیارد ریال از راه برداشت انار، نصیب بهره برداران این محصول خواهد شد.
وی اظهار داشت: ۱۵ درصد انار تولیدی شهرستان طارم حدود ۲ هزا رو ۷۰۰ تن به صورت رب انار فرآوری میشود و بقیه محصول به صورت تازه خوری روانه بازارهای مصرف میشود.
اسکندری ادامه داد: بیشتر انار تولیدی شهرستان به مصرف تازه خوری رسیده و مقداری از آن نیز جهت تهیه رب انار مورد مصرف قرار میگیرد و با توجه به نبودن صنایع فراوری مناسب در شهرستان، سرمایه گذاری در این حوزه با توجه به کیفیت و کمیت محصول تولیدی می تواند برای سرمایه گذاران بسیار سودآور باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم با بیان اینکه، انار شهرستان طارم از مرغوبترین انارهای کشور است، تشریح کرد: محصول انار تولیدی طارم از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده و امسال نیز همچون سالهای گذشته علاوه بر مصرف در استان زنجان به سایر استانهای کشور نیز صادر میشود.
به گزارش ایرنا، برداشت انار در شهرستان طارم با توجه به زمان رسیدن ارقام مختلف از اواخر شهریور ماه آغاز و تا اواسط آبان ماه ادامه دارد.
ارقام انار مورد کشت در این شهرستان شامل ملس شیرین، ملس ترش، پوست سیاه، شاه بار، میخوش، دوستی، زاغ، پوست کدویی، ترش جنگلی و ترش محلی است.
رب انار شهرستان طارم که به روش کاملاً سنتی تهیه می شود طرفداران زیادی دارد و همه ساله برای خرید محصول تولید شده از تمام نقاط کشور در شهرستان طارم حضور پیدا می کنند.
درخت انار در بیشتر مناطق کشور ایران پرورش داده می شود و شهرستان های ساوه، نی ریز و فردوس در ایران به ترتیب بزرگ ترین تولید کنندگان انار در ایران بوده و به طوری که ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن انار، بزرگ ترین تولید کننده انار در دنیا و هندوستان دومین کشور تولید کنندهاست.
انار به عنوان یک میوه سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان است که علاوه بر ارزش غذایی بسیار، در درمان بیماریها و زیبایی پوست و استحکام دندان ها بسیار مفید است.
از میوه انار فراوری های زیادی از جمله آب انار، رب انار، لواشک انار و مربای انار تهیه میشود. از پوست انار برای تهیه رنگهای سنتی استفاده میشود، از برگ آن نیز سابق بر این استفاده میکردند. همچنین از پوست انار برای دباغی کردن پوست و از گل انار برای برخی مصارف دیگر استفاده می گردد. جوشانده که از جوشاندن پوست انار در اب بدست می اید برای مشکل گوارشی و گلو درد دارو گیاهی محسوب می شود.
شهرستان طارم با ۴۷ هزار نفر جمعیت (حدود ۵ درصد جمعیت و ۱۰ درصد مساحت استان زنجان) در ۹۰ کیلومتری شمال شرقی زنجان واقع شده است و با استانهای قزوین، اردبیل و گیلان همسایه است.
۹۸۸۶/۶۰۸۵