مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: آمار ایستگاههای سنجش این شرکت نشان می دهد در سال زراعی گذشته ۴۱۵ میلیمتر بارش در زنجان ثبت شده است.
یوسف رضاپور افزود: میزان افزایش بارش ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته آبی ۲۹ درصد ثبت و این افزایش نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت ۳۲ درصد اعلام شد که این مهم موجب شده تا دشت های استان به خوبی تغذیه مصنوعی شوند.
وی ا ضافه کرد: سال گذشته میزان بارش ها ۳۲۱ میلیمتر بوده و سال های گذشته بارندگی ها به خاطر تغییرات اقلیمی و خشکسالی طولانی مدت از پارسال هم کمتر بوده و وارد دوره تنش آبی شده ایم.
این مسئول با بیان اینکه افزایش بارشها نباید موجب افزایش مصرف بیش از اندازه منابع آبی شود، گفت: تغییر اقلیم باعث شده تا آینده آبی استان مشخص نباشد و امکان بازگشت به دوره کم بارشی وجود دارد.
کارشناسان معتقدند تغییر اقلیم در کشور باعث شده تا امسال و سالهای آینده ایران با ترسالی و خشکسالیهای شدید مواجه شود، بنابراین مدیریت میزان مصرف آب از سوی مردم به ویژه در بخش کشاورزی ضروری است.
براساس استانداردهای بین المللی اگر کشوری بالای ۴۰ درصد از منابع آبی را مصرف کند، در وضعیت تنش آبی قرار دارد و اگر بیش از ۶۰ درصد استفاده کند وارد بحران آبی شده است.
نظر کارشناسان این است که اگر این روند در کشور و استان ادامه یابد با مشکل کاهش شدید آب دهی چاهها، افزایش بیابان زایی، از بین رفتن باغها، روان آبها، از دست رفتن نفوذپذیری زمین و فرونشست مواجه خواهد شد.
از مجموع هفت دشت استان ۶ دشت در شرایط بحرانی است، سالانه بیش از ۷۷ سانتی متر سطح تراز آب هاس زیرزمینی در استان زنجان پایین میآید.
۹۶۴۶/۸۰۶۸