معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان روز پنجشنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: به این مهم توجه داشت که کشورمان کمبود مراکز تحقیقات و مشکل درمان بیماری سرطان ندارد، بلکه کنترل این بیماری اهمیت دارد و تحقق این امر نیازمند راه اندازی تشکیلاتی جامع و منسجم است.
دکتر علیرضا شغلی افزود: بر این منبا و در قدم اول پژوهش ها اهمیت دارد و اجتماعی سازی سلامت با رویکردی ویژه به پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان و مراقبت های مرتبط با بیماری سرطان، تقویت رویکردهای پژوهشی بین بخشی، جلب مشارکت های بخش غیر دولتی و داوطلبین در امرنهادینه سازی پژوهش های مرتبط با سرطان، از موارد مهم محسوب می شوند.
این مسول با اشاره به اینکه دستگاههای متولی از جمله دانشگاه های استان دارای امکانات و ظرفیت های متعددی هستند، گفت: این بخش ها می توانند با اشتراک گذاری توانمندی ها، اطلاعات و امکانات می توانند در رسیدن به هدف مورد نظر عملکرد موثرتری داشته باشند.
وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی امر حوزه سلامت در ۲۰ درصد بار بیماری ها به ویژه سرطان مسئولیت داشته و ۸۰ درصد باقیمانده نیز خارج از محیط دانشگاهی و با همکاری های بین بخشی در قالب انعقاد تفاهم نامه امکان پذیر است.
شغلی افزود: بررسی های نشان می دهد تا کنون مرکز جامع تحقیقات سرطان در کشور راه اندازی شده و برای اولین بار این مهم در این استان به وقوع پیوسته که چشم انداز بهتری را در برنامه ریزی های آینده بوجود می آورد.
وی اظهارداشت: در زمان حاضر مراکز در ارتباط با درمان بیماری سرطان در استان شکل گرفته و اما وجود مرکز جامع تحقیقات سرطان می تواند به ابعاد پیشگیری و کنترل آن نیز توجه ویژه ای داشته باشد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: این مرکز قصد دارد در ابعاد مختلف دیگری نظیر مراقبت در منزل، بحث سبک زندگی ومراقیت های پایانی بیماری سرطان و در مجموع در ارتباط بامسائل مرتبط این بیماری فعالیت داشته باشد.
وی یادآوری کرد: راه اندازی مرکز تحقیقات سرطان نیازمند مشارکت و تشکیل جلسات متعدد به منظور ترسیم نقشه راه جهت تشکیل مرکز بوده ودر این راستا می توان از ظرفیت تیمهای مختلف، برنامه های مستند و مدون، تاثیر گذاری مطلوبی بر برنامه ها و سیاست های کلان استان داشت.
۹۶۴۶/۸۰۶۸